Ανάβαση Πάρνηθας προς κεραίες

parnitha_antenna_960x650_forweb

Ανάβαση Πάρνηθας προς κεραίες / Γενικά

Έχοντας ολοκληρώσει τη διαδρομή της αγωνιστικής ανάβασης Πάρνηθας (την ονομάζω ως αγωνιστική, λόγω του ετήσιου αγώνα που διοργανώνει ο ΠΑΣ Ερμής), απομένουν 9 περίπου χιλιόμετρα μέχρι τη κορυφή του βουνού. Μία ελαφρια κατηφορική κλίση μέχρι τον ιερό ναό της Αγίας Τριάδος χαλαρώνει λίγο τα πόδια, ενώ η πηγή με νερό που προσφέρει ο ναός είναι ιδανικό σημείο για γρήγορο ανεφοδιασμό.

Από το σημείο αυτό και για τα επόμενα 3 χιλιόμετρα σταθερές κλίσεις μεγαλύτερες του 7% κάνουν το πέρασμα μας από την καμμένη πρόσοψη του βουνού στην πευκόφυτη βόρεια πλευρά του. Στη ποδηλατική μας θέα αντικρίζουμε όλη την πλευρά του βουνού, ενώ δεν αργούμε να φτάσουμε στο ύψος του περίφημου ορεινού καταφύγιου του βουνού, το γνωστό Φλαμπούρι.

Συνεχίζουμε ελαφρώς ανηφορικά χωρίς να παρεκκλίνουμε από τον κεντρικό δρόμο ενώ στη διασταύρωση με τη πινακίδα προς Μόλα ακολουθούμε το αριστερό παρακλάδι και για δύο χιλιόμετρα αρχίζουμε ρυθμικά να κυκλώνουμε την κορυφή του βουνού. Ο δρόμος φαίνεται οτι τελειώνει στο ύψος των ραντάρ, αλλά ένα βλέμα αριστερά, μας δείχνει ένα μικρό ασφάλτινο δρομάκι μήκους 500 μέτρων για τις κεραίες. Είμαστε κοντά. Ο δρόμος στενεύει και μία τελική δεξιά στροφή μέσα από μηχανήματα, κεραίες τηλεόρασης και ραδιοφώνου μας προσφέρει μία ασυναγώνιστη θέα σε όλη την Αττική. Βρισκόμαστε στο σημείο που μπορούμε να δούμε την Πάρνηθα απ’όπου και αν βρισκόμαστε.

Συνολικά διανύουμε κοντά στα 8 χιλιόμετρα από τη πηγή και ανεβαίνουμε άλλα 500 μέτρα κάθετης ανάβασης μετά το πέρας της αγωνιστικής ανάβασης του βουνού.

1320 μέτρα υψόμετρο με όλο το λεκανοπέδιο στο πιάτο μας…το απόλυτο.

Ανάβαση Πάρνηθας προς κεραίες / Υψομετρικά-Κλίση

Το προφίλ της διαδρομής στην παρακάτω εικόνα.

Ανάβαση Πάρνηθας προς κεραίες υψομετρικά

Ανάβαση Πάρνηθας προς κεραίες / Χάρτης Διαδρομής

Αναλυτικά χαρακτηριστικά της διαδρομής με τον χάρτη στο παρακάτω σύνδεσμο. Μπορείτε να κάνετε extract τον χάρτη σε αρχείο gpx,tcx ή kml.

http://ridewithgps.com/routes/3535961

Δείτε ακόμα

Κυκλική διαδρομή Πάρνηθας