Αγωνιστική Ανάβαση Πάρνηθας

parnitha_race_960x650_forweb

Αγωνιστική Ανάβαση Πάρνηθας / Γενικά

Αν μιλήσεις με έναν έμπειρο ποδηλάτη δρόμου και τον ρωτήσεις εάν έχει κάνει την ανάβαση της Πάρνηθας, αμέσως θα σου απαντήσει για το καλύτερο χρόνο που έχει κάνει, για τον παραδοσιακό αγώνα της ανάβασης που διοργανώνει ετήσια ο ΠΑΣ Ερμής, για τις αμέτρητες φορές που πέρασε μπροστά από τις ταβέρνες, για τα συχνά ντεμαράζ που κρύβουν οι πολλές φουρκέτες του βουνού, για όλα τα πιθανά ποδηλατικά σενάρια και τη βαριά ποδηλατική ιστορία του βουνού.

Το πρώτο λοιπόν αυτό κομμάτι εκτείνεται από τα τελεφερίκ στη βάση του βουνού, μέχρι και την τελευταία φουρκέτα που στο δεξί σου χέρι προβάλει το ξενοδοχείο / καζίνο Μοντ Παρνές. Η απόσταση που διανύεις ποδηλατικά λίγο κάτω από τα 10 χιλιόμετρα μέχρι τη γραμμή τερματισμού του αγώνα της κλασικής ανάβασης και η μέση κλίση δε ξεπερνάει το 5,5 % χωρίς ιδιαίτερες αυξομειώσεις στη κλίση του εδάφους.

Αποτελεί ιδανική διαδρομή για έναν rookie ποδηλάτη, αλλά όχι μόνο. Η Πάρνηθα επιλέγεται από όλες τις ποδηλατικές γκάμες και σχολές διότι η στρωτή της κλίση επιτρέπει αναβάσεις όλων των ειδών και εντάσεων. Επιτρέπει προπονήσεις αντοχής, δύναμης και έκρηξης με τον έντονο συναγωνισμό κατά την ανάβαση να είναι και το δυνατό χαρτί του βουνού.

Αγωνιστική Ανάβαση Πάρνηθας / Υψομετρικά-Κλίση

Το προφίλ της διαδρομής στην παρακάτω εικόνα.
Αγωνιστική ανάβαση Πάρνηθας υψομετρικά

Αγωνιστική ανάβαση Πάρνηθας / Χάρτης Διαδρομής

Αναλυτικά χαρακτηριστικά της διαδρομής με τον χάρτη στο παρακάτω σύνδεσμο. Μπορείτε να κάνετε extract τον χάρτη σε αρχείο gpx,tcx ή kml.

http://ridewithgps.com/routes/3529739

Η γραμμή τερματισμού στρίβοντας αριστερά στη τελευταία φουρκέτα θα μας φέρει στο δεξί μας χέρι το Μόντ Παρνές και ταυτόγχρονα τη θλιβερή εικόνα του βουνού με το καμμένο οροπέδιο. Το βουνό όμως έχει μυστικές ομορφιές αρκεί να έχουμε τις δυνάμεις και τη θέληση να τις ανακαλύψουμε. Δε σταματάμε όμως εδώ…

Δείτε ακόμα

Ανάβαση προς κεραίες

Κυκλική διαδρομή Πάρνηθας