Κυκλική διαδρομή Πάρνηθας

parnitha_circle_960x650_forweb

Κυκλική διαδρομή Πάρνηθας / Γενικά

Η κυκλική διαδρομή του βουνού αποτελεί μία απόκοσμη προσέγγιση βυθισμένη σε πλούσια χλωρίδα και πανίδα // αφορά κυρίως τη πίσω πλευρά, εκείνη που αντικρίζει την Εύβοια. Ταυτόγχρονα μας φέρνει αντιμέτωπους με το δυσάρεστο θέαμα της βιβλικής καταστροφής του βουνού στις μεγάλες πυρκαγιές του 2007. Φως και σκοτάδι μαζί…και για όσους έχουν γνωρίσει τη Πάρνηθα από παλαιότερες εποχές, έρχονται απανωτά συναισθήματα απόγνωσης, θυμού αλλά και αγαλίασης με το πέρασμα στη “πράσινη” πλευρά.

Αξίζει να τη δείτε λοιπόν…και σίγουρα ποδηλατικά.

Η κυκλική διαδρομή προσεγγίζεται και αριστερόστροφα και δεξιόστροφα. Η αριστερή βόλτα ξεκινάει από τη πρώτη διασταύρωση που θα συναντήσουμε μετά τη διαδρομή της αγωνιστική ανάβασης και ακριβώς πριν από τη πηγή της Αγίας Τριάδος. Δύσκολη εισαγωγή με ένα ποδηλατικό “ντουβάρι” 200μέτρων, με πιο ομαλή συνέχεια με αρκετά πάνω-κάτω. Για περίπου 5-6 χιλιόμετρα κινούμαστε σε νεκρό σεληνιακό τοπίο με τον δρόμο να έχει σοβαρές αλλοιώσεις από την πυρκαγιά και τουλάχιστον 3 σημεία που κάνει το πέρασμα με ποδήλατο δρόμου ιδιαίτερα επικίνδυνο (εφόσον φυσικά δε πάρουμε το ποδήλατο με τα χέρια). Η δεξιά βόλτα έχει αρχική κατεύθυνση τη διαδρομή προς τις κεραίες και στη διασταύρωση προς Μόλα επιλέγουμε το δεξί παρακλάδι με μία παρατεταμένη κατηφόρα σε κακό και επικίνδυνο για ταχύτητες δρόμο, μήκους 3-4 χιλιομέτρων. Εκεί θα συναντήσουμε την εκκλησία του Αγίου Πέτρου, όπου διαθέτει και πηγή με τρεχούμενο νερό για ανεφοδιασμό. Η δεξιόστροφη διαδρομή πρώτα μας παρουσιάζει την ωραία πλευρά του βουνού, ενώ μας αφήνει με την δυσάρεστη γεύση από την καταστροφή του τοπίου.

Κυκλική διαδρομή Πάρνηθας / Υψομετρικά-Κλίση

Το προφίλ της διαδρομής στην παρακάτω εικόνα.

κυκλική διαδρομή Πάρνηθας υψομετρικά

Κυκλική Διαδρομή Πάρνηθας / Χάρτης Διαδρομής

Αναλυτικά χαρακτηριστικά της διαδρομής με τον χάρτη στο παρακάτω σύνδεσμο. Μπορείτε να κάνετε extract τον χάρτη σε αρχείο gpx,tcx ή kml.

http://ridewithgps.com/routes/3546873

Δείτε ακόμα

Αγωνιστική ανάβαση Πάρνηθας

Ανάβαση προς κεραίες