Single speed ride

single-speed_forweb

Το πλάνο για το single speed ride

Σάββατο Αυγούστου, η ιδέα καρφώθηκε στο μυαλό, κάνοντας πλάνα για τη Κυριακάτικη προπόνηση. Ένα single speed ride όχι τόσο εύκολο. Ήξερα οτι ήθελα κάτι διαφορετικό, μία διαδρομή που έχω καιρό να κάνω…με ένα εναλλακτικό όμως σχέδιο. Στη συλλογή μου έχω μόνο ασφάλτινα ποδήλατα, το ένα με αρκετές για τα πόδια και τα υψομετρικά ταχύτητες, το άλλο…μόνο με μία…και το γρανάζωμα 44/16.

Τα βουνά απαγορεύονται…αλλά μία μεικτή διαδρομή με σχετικά ήπια υψομετρικά πάντα είναι μέσα στα πλάνα. Μπορεί αυτή η διαδρομή να συνδυαστεί με πολλά χιλιόμετρα;;; Μία λέξη καρφώθηκε στο μυαλό…ΣΟΥΝΙΟ !!!!

Όχι cadence sensor, όχι heart rate monitor, όχι ταχύμετρο, όχι ταχύτητες, όχι κουμπωτά πετάλια. Πρωινό ξύπνημα με την ανατολή του ηλίου…cinelli καπέλο…cinelli jersey…παγούρι στη πίσω τσέπη και καλουπιέ στα πετάλια.

Πηγαίνοντας στο Σούνιο

Η Αθήνα μόλις είχε ξυπνήσει και είσοδος στη παραλιακή από την άδεια Συγγρού με καλό ρυθμό σε πόδια και καρδιά. Σκεφτόμουν το μετά και όχι το τώρα, ενώ η μουσική έδινε μία ξεκάθαρη αίσθηση του χρόνου. Γλυφάδα, Βούλα, Βουλιαγμένη και τα πρώτα “υψομετρικά” έκαναν την εμφάνιση τους στα λιμανάκια. Το 44/16 αφού βαρύνει αρκετά σε σηκώνει από τη σέλα και με τον ρυθμό που έχεις βγάζεις απροβλημάτιστα όλες τις ήπιες κλίσεις, παρατεταμένες ή κοντές.

Μέχρι το Λαγονήσι η διαδρομή βγήκε μοναχικά ενώ το ελαφρύ ΒΑ αεράκι σε χτυπάει ελαφρά από αριστερά. Ένα μικρό γκρουπέτο ήρθε να μου κάνει παρέα και μετά τις αρχικές γνωριμίες σχετικά με το μέσο που επέλεξα την προπόνηση, δέχτηκα με χαρά την προφύλαξη από τον αέρα που πλέον έκανε αισθητή την παρουσία του. Αλλαγές, διάταξη ανά δυάδες και στην Ανάβυσσο το γκρουπέτο αποφασίζει να σταματήσει και να με αφήσει μόνο πλέον για τα τελευταία 18χιλιόμετρα μέχρι το ναό του Ποσειδώνα. 80km σε λίγο περισσότερο από 2μιση ώρες…μία φωτογραφία με φόντο το ναό…επίσκεψη στα αρχαία για να πάρω τη στροφή…και με σύμμαχο θεωρώντας τον άνεμο, ξεκίνησα για την επιστροφή.

Η επιστροφή

Η ώρα κοντά στις 10 το πρωί και ήδη ο ήλιος ανέβαζε τη θερμοκρασία σε άσφαλτο και σώμα και ο αέρας μαζί με κατεύθυνση άλλαζε και ένταση. Μετά τη Σαρωνίδα ένας τριαθλητής που έκανε τα πάνω/κάτω έγινε το επόμενο βαγόνι μου και στα ανηφοράκια βοήθαγα και στα κατηφοράκια βοήθαγε. Πλέον τα χιλιόμετρα έγραφαν ανάποδα, Αγιά Μαρίνα, Βάρκιζα, Βουλιαγμένη, Βούλα και τελευταία στάση Γλυφάδα για τα απαραίτητα υγρά που πλέον τελείωναν με άλλους ρυθμούς. Στροφαριστή επιστροφή και μία ολοκληρωμένη 160αρα σε 5μιση ποδηλατικές ώρες και total λίγο λιγότερο από 6 ώρες.

Τι αποκόμισα

Αρκετά χαρούμενος και από τη βόλτα και από το χρόνο, ο οποίος βγήκε άνετα και με την ελάχιστη δυνατή πίεση. Αν θα το ξανάκανα όμως;;; Εδώ η απάντηση φοβάμαι δεν είναι τόσο εύκολη…

Θετικά

  • Η εκπλήρωση ενός προσωπικού challenge χωρίς να φτάσω το σώμα μου στα όρια του.
  • Η διαρκής πίεση λόγω της μη ύπαρξης εναλλακτικών ταχυτήτων σε ανηφόρες και ευθείες. Η αίσθηση οτι προπονητικά δουλεύεις endurance και strength μαζί, κυρίως γιατί δεν έχεις επιλογή.
  • Η ψυχολογία της σφιχτής ασφάλτινης ποδηλασίας σε συνδυασμό με την πιο χαλαρή αίσθηση που σου προσφέρει ένα μονοτάχυτο.
  • Τα 160 χιλιόμετρα με 44/16 γρανάζωμα

Αρνητικά

  • Το μονοτάχυτο μετά τα 100 αισθανόσουν οτι είχε πιάσει προ πολλού τα όρια του. Το ατσάλι πολύ steef για τα ανθρακονημάτινα γούστα μου και η δερμάτινη ταινία άφηνε χωρίς γάντια δυσάρεστη επαφή στα χέρια.
  • Καλουπιέδες αντί πετάλια. Αναγκάζεσαι να σηκώνεσαι για να πατάς, αφού το τράβηγμα είναι πολυτέλεια με καλουπιέ.
  • Το 44/16 ανεβαίνει πολλά αλλά κατεβαίνει ελάχιστα. Το πετάλι τελικιάζει αρκετά γρήγορα χωρίς να μπορείς να πατήσεις σε κατηφόρες ή κατηφορικές ευθείες. Η ποδηλασία δρόμου μετατρέπεται χωρίς τη θέληση σου σε ποδηλασία τουρισμού, μέχρι η κλίση να βαρύνει το πετάλι σου.
  • Η σχετικά όρθια θέση οδήγησης, που είτε σε εκθέτει στον αέρα ή σε τσακίζει με τα πολλά χιλιόμετρα στη μέση

Κλείνοντας

Το fun με το single speed ασύγκριτο, αλλά και τα τόσα χιλιόμετρα για τέτοιο ποδήλατο αν δεν έχεις τα πόδια και τη θέληση μάλλον είναι out of scope (δε συνίσταται για αρχάριους ποδηλάτες).

Αν θα ξαναέκανα τόσο μεγάλη προπόνηση ή αγγλικά ένα τόσο δυνατό single speed ride ;;;

Αύριο κιόλας…