Υπολογισμός θερμίδων για να χάσω κιλά

metrame_thermides_kai_oxi_mono_2_forweb

Υπολογισμός θερμίδων για να χάσω κιλά.

Συνεχίζουμε ακριβώς από το σημείο που το αφήσαμε. Ξεκινήσαμε με μία αναφορά στο αν η μέτρηση θερμίδων έχει πρακτικό νόημα και συζητήσαμε επιγραμματικά την χρησιμότητα στο να καταγράφουμε τις καθημερινές διατροφικές μας συνήθειες, τι εργαλεία  χρειαζόμαστε για την καταγραφή και ποιούς δείκτες επιλέγουμε.

Ο στόχος τελικά για κάθε έναν από εμάς που μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία, είναι ένας και προφανής. Ο υπολογισμός θερμίδων προκειμένου να χάσω κιλά ή απλά να χάσω βάρος. Αυτό θέλουμε να γίνει ποιοτικά και μέσα από μία δομημένη διαδικασία να αποκτήσουμε όλη την απαιτούμενη γνώση και εμπειρία για να έχουμε ένα άμεσο και απτό αποτέλεσμα σε κάθε διατροφική προσπάθεια που επιχειρούμε.

Υπολογισμός θερμίδων για να χάσω κιλά και πώς χτίζω μία γνωσιακή βιβλιοθήκη.

Ο υπολογισμός θερμίδων για να χάσω κιλά, απαιτεί σαν πρώτο βήμα την καταγραφή της ποσότητας της τροφής. Μία επιτραπέζια ζυγαριά τροφής είναι ένα από τα βασικά αξεσουάρ που πρέπει να προμηθευτούμε για να καταγράφουμε τις ποσότητες τροφής. Μετά από λίγο καιρό και αφού έχουμε συνηθίσει τις ποσότητες μπορούμε πιο εύκολα και με το μάτι να ξέρουμε πόσο τρώμε.

Το δεύτερο βήμα είναι αυτές τις πληροφορίες να αρχίζουμε να τις συλλέγουμε και να χτίζουμε μία βιβλιοθήκη με πληροφορίες. Οι διατροφικές αυτές πληροφορίες βρίσκονται παντού διαθέσιμες και πλέον σε κάθε εμπορική συσκευασία αλλά και στο διαδίκτυο. Στόχος είναι να συγκεντρώσουμε τις πληροφορίες που μας ενδιαφέρουν στις τροφές που καταναλώνουμε. Πάμε πάλι να ξαναθυμηθούμε τι έχει σημασία να κοιτάμε στο πρώτο άρθρο μας περί μέτρησης θερμίδων. Ένα ιδιαίτερα χρήσιμο site για τέτοιες πληροφορίες είναι το nutritiondata το οποίο αποτελεί μία ολοκληρωμένη online διατροφική βιβλιοθήκη.

Υπολογισμός θερμίδων για να χάσω κιλά, the startup.

Ορίζουμε την ημέρα που θα ξεκινήσουμε την καταγραφή. Τόσο σε τροφές όσο και σε σωματικό βάρος. Από την καταγραφή και μόνο, χωρίς να έχετε διατροφικές γνώσεις με μία πρώτη ματιά θα ανακαλύψετε πολλές τροφές που μπορείτε να αποφεύγετε καθημερινά, ενώ θα έχετε και μία πραγματική εικόνα για τον αριθμό των θερμίδων που λαμβάνετε χωρίς να το γνωρίζετε.

Tip: Αν καθημερινά έχετε μεγάλη απόκλιση στην ποσότητα θερμίδων που λαμβάνετε, προσπαθήστε για αρχή να τρώτε τον ίδιο αριθμό θερμίδων ανά ημέρα. Η τυποποίηση στην ποσότητα των θερμίδων είναι ένα από τα βασικά χαρτιά στο πρόγραμμα μας και το πιο ουσιαστικό για αρχή. Με σταθερή ποσότητα θερμίδων θα καταλάβετε άμεσα το σώμα πώς θα αντιδράσει σε απώλεια / προσθήκη κιλών.

Υπολογισμός θερμίδων για να χάσω κιλά με συμβουλές.

  •  Σε πρώτη φάση προσπαθούμε να αγοράζουμε ή να καταναλώνουμε αγαθά για τα οποία έχουμε ξεκάθαρη άποψη για τις διατροφικές τους πληροφορίες, πχ αντί να αγοράσουμε ψωμί από φούρνο, μπορούμε να αγοράσουμε ένα τυποποιημένο ψωμί από super market.
  • Δεν “ανοίγουμε” ιδιαίτερα την ποικιλία σε αντίστοιχα προϊόντα, πχ μπορούμε για μία συγκεκριμένη περίοδο να αγοράζουμε έναν τύπο γάλατος, δημητριακών κ.λ.π προκειμένου να μην καταγράφουμε πολλές διαφορετικές πληροφορίες αντίστοιχων προϊόντων.
  • Το ζύγισμα του βάρους μας θα πρέπει να γίνεται σε ίδιες συνθήκες στην ίδια ζυγαριά. Ιδανικά με το πρωϊνό ξύπνημα, χωρίς ρούχα και αφού έχουμε πάει τουαλέτα, ζυγίζουμε το βάρος μας.
  • Τρώμε για τις δύο πρώτες εβδομάδες τον ίδιο αριθμό θερμίδων κάθε ημέρα (απόκλιση 50 θερμίδες πάνω ή κάτω). Μετά τις 2 εβδομάδες θα επαναπροσδιορίσουμε την ποσότητα τροφής θερμιδικά.

H καταγραφή αποτελεί το πρώτο βήμα. Η ανάλυση είναι το δεύτερο, ενώ οι διορθωτικές ενέργειες είναι το τρίτο. Μέσα από αυτή την άσκηση επιχειρούμε να είμαστε σε θέση να δομήσουμε, ακολουθήσουμε, παρακολουθήσουμε και τέλος βελτιώσουμε ένα δικό μας διατροφικό πλάνο βασισμένο στις δικές μας συνήθειες, τις δικές μας ανάγκες και τις δικές μας βελτιώσεις.

Κάναμε την αρχή. Έπεται και συνέχεια