Δέκα απλοί κανόνες διατροφής (μέρος δεύτερο)

10_aploi_kanones_diatrofis_2_forweb

Δέκα απλοί κανόνες διατροφής / Συνέχεια

Συνεχίζεις ακριβώς από το σημείο που το αφήσες. Ενυδάτωση, Καταμέτρηση, Delivery (not), Ατμομάγειρας και Λαχανικά είναι όσα επιγραμματικά αναφέραμε στο πρώτο μας άρθρο.

Έκτος κανόνας – Για να κάψεις πρέπει να φας.

Μπορεί να ακούγονται πολλά αλλά τα 6 γεύματα σε ένα γεμάτο 18ωρο πρέπει να αποτελούν βασική αρχή. Κοινώς ανά 3ωρο πρέπει να δίνεις στον οργανισμό καύσιμο με έξυπνα γεύματα. Αν τα γεύματα αποκτήσουν μία σταθερότητα σε σχέση με τις ώρες που τα λαμβάνεις, μιλάμε για το ιδανικό σενάριο. Πρωϊνό, δεκατιανό, μεσημεριανό, απογευματινό, βραδινό και ένα ελαφρύ γεύμα προ του ύπνου θα πρέπει να υπάρχουν στην ημερήσια διάταξη.

Tip: Εάν καταφέρεις και προλαβαίνεις την πείνα σου, σταδιακά θα λαμβάνεις λιγότερες ποσότητες τροφών στα γεύματα σου. Αυτό μοιραία θα σε οδηγήσει σε απώλεια κιλών.

Έβδομος κανόνας – Μειώνουμε λίγο τους υδατάνθρακες στη διατροφή μας.

Οι υδατάνθρακες αποτελούν άμεση πηγή ενέργειας για τον οργανισμό σου. Επίσης συναντώνται σχεδόν σε κάθε διατροφική επιλογή και συνήθεια, με αποτέλεσμα η ενεργειακή αυτή επάρκεια εάν δε καλυφτεί με αντίστοιχες δραστηριότητες το περίσσευμα να αποθηκεύεται στον οργανισμό με τη μορφή λίπους. Η διατροφική καταγραφή, θα αποδείξει του λόγου το αληθές. Μία σταδιακή μικρή μείωση υδατανθράκων θα σε βοηθήσει στο να πετύχεις τον στόχο σου.

Tip: Προτίμησε υδατάνθρακες χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, όπως προϊόντα ολικής άλεσης. Το γιατί θα το εξηγήσουμε σε ξεχωριστό άρθρο.

Όγδοος κανόνας – Μη καταναλώνεις πολλά φρούτα, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες.

Αυτό και αν δε το περίμενες. Τα φρούτα πέρα από πηγή βιταμινών, είναι πηγές πλούσιες σε ζάχαρα και υδατάνθρακες. Για να το πω και πολύ απλοϊκά τα φρούτα είναι μαρμελάδα με βιταμίνες. Με μέτρο λοιπόν τα φρούτα και ας περιορίζονται μέχρι τις απογευματινές ώρες και όχι τις βραδινές.

Tip: Είναι προτιμότερο να κόβεις το/τα φρούτα και να τα τρως, παρά να τα στίβεις σε χυμό. Με το χυμό λαμβάνεις σημαντικά μικρότερη ποσότητα βιταμινών με πολύ περισσότερες θερμίδες αφού για να παράξεις έναν χυμό σίγουρα θα χρειαστείς πολύ περισσότερα φρούτα.

Ένατος κανόνας – Κόψε τα έτοιμα snack και τα αναψυκτικά.

Μείνε πιστός στα ωράρια σου, ετοίμαζε τα γεύματα σου από το σπίτι, κατέγραφε τι τρως και μην υποκύπτεις σε έτοιμα, εύκολα snack όπως σφολιατοειδή, μπισκοτοειδή, ψωμοειδή. Εάν βέβαια έχεις και το κλασικό συνήθειο να πίνεις αναψυκτικά, τότε θα πρέπει η νέα εποχή να σε βρει μόνιμα αντίθετο με όλες αυτές τις επιλογές. Κοινώς ελαχιστοποίησε για να το πω πιο ευγενικά, τις διατροφικά κακές σου συνήθειες και απέκτησε νέες διατροφικά καλές.

Δέκατος κανόνας – Εφάρμοσε τους παραπάνω κανόνες τις καθημερινές.

Πέντε από τις εφτά ημέρες  εάν ακολουθείς τους κανόνες σίγουρα θα σε βοηθήσουν να δεις θεαματική διαφορά άμεσα. Το θεαματικά και άμεσα σημαίνει έως και μισό κιλό σταθερά την εβδομάδα που αποτελεί μία απόλυτα φυσιολογική απώλεια κιλών. Οι καθημερινές λόγω και εργασίας αποτελούν το ιδανικό πάτημα για να βάλεις έναν έλεγχο και στη διατροφή σου, ενώ τα Σαββατοκύριακα μπορούν να γίνουν οάσεις χαλαρότητας.

Φυσικά το κεφάλαιο δεν έχει κλείσει και δεν περιορίζονται τα πάντα σε αυτές τις δέκα συμβουλές. Αποτελούν όμως μία αρχή για να μπορούμε από μόνοι μας να ορίζουμε τις διατροφικές μας συνήθειες ακόμα και αυτές που δεν επιτρέπονται.

Να θυμάσαι όμως, η συχνότητα και η διάρκεια στο χρόνο παίζουν τον μεγαλύτερο ρόλο σε ένα πρόγραμμα διατροφής, το οποίο θες κάποια στιγμή να αλλάξει σε φιλοσοφία ζωής. Μόνο τότε, θα δεις πρακτικά μόνιμα αποτελέσματα και δε θα αισθάνεσαι οτι συνέχεια ξεκινάς και σταματάς. Τότε που όλη αυτή η φιλοσοφία θα είναι η νέα σου ζωή. Από σένα εξαρτάται.