1ος Λαϊκός αγώνας Δήμου Κερατσινίου.

1os agonas Keratsiniou

Ευχαριστούμε την Κατερίνα για το email που μας έστειλε και την αναλυτική περιγραφή της για τον 1ο λαϊκό αγώνα του Δήμου Κερατσινίου που συμμετείχε. 

1ος Λαϊκός αγώνας Δήμου Κερατσινίου.

Ο Δεκέμβριος ξεκίνησε δυναμικά για όσους συμμετείχαμε στον 1ο λαϊκό αγώνα ανώμαλου δρόμου του δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας. Η εκκίνηση δόθηκε στο στάδιο Παύλος Μπακογιάννης (Σιταποθήκες) και το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής διέσχιζε το όρος Αιγάλεω. Η απόσταση του αγώνα για τους δρομείς ήταν 8χλμ και για τους περιπατητές 2 χλμ.

Η διαδρομή ήταν παρόμοια με εκείνη του αγώνα δρόμου που διεξάγεται στο άλσος Δαφνίου παραδοσιακά γύρω στα μέσα Ιανουαρίου, δηλαδή σκληρός χωματόδρομος με πέτρες εκτός από τα πρώτα και τελευταία 450μ που ήταν σε άσφαλτο. Τα πρώτα 4χλμ ήταν ανηφορικά και τα υπόλοιπα κατηφορικά. Το πιο δύσκολο σημείο της διαδρομής ήταν τα πρώτα 450-500μ λόγω της πολύ μεγάλης ανηφορικής κλίσης. Ο καιρός ήταν σχετικά ευνοϊκός για τους δρομείς αν εξαιρέσουμε κάποια σημεία που αντιμετωπίσαμε κόντρα άνεμο.

Γενικά ο αγώνας ήταν ήπιας δυσκολίας και απευθυνόταν σε δρομείς όλων των επιπέδων, οι αρχάριοι έζησαν την εμπειρία της συμμετοχής σε αγώνα ορεινού τρεξίματος και συγχρόνως είχαν τη δυνατότητα να εξοικειωθούν με τις συνθήκες που επικρατούν σε τέτοια εδάφη ενώ οι πιο προχωρημένοι επωφελήθηκαν από μια δυνατή προπόνηση σε ανηφοροκατηφόρες. Παράλληλα όλοι απολαύσαμε με κάποιες γρήγορες ματιές (γρήγορες γιατί κυρίως έπρεπε να έχουμε το νου μας που πατάμε λόγω των πολλών και διαφόρων μεγεθών πετρών για να αποφύγουμε ανεπιθύμητους τραυματισμούς) την όμορφη θέα από το όρος Αιγάλεω και εισπνεύσαμε καθαρό αέρα.

“Η διοργάνωση άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις από όλες τις απόψεις.”

Υπήρχαν 2 σταθμοί τροφοδοσίας, εθελοντές διασώστες κάθε 1χλμ, ηλεκτρονική χρονομέτρηση, ειδικός χώρος για την φύλαξη των πραγμάτων και στον τερματισμό όλοι οι δρομείς πήραν αναμνηστικό μετάλλιο, μπλούζα, νερό, ισοτονικό, μπανάνα και μπάρα δημητριακών. Αξίζει να αναφέρουμε ότι δεν ζητήθηκε κανένα κόστος συμμετοχής από τους δρομείς. Τέτοιες πρωτοβουλίες που προάγουν τον αθλητισμό πρέπει να επικροτούνται και να αναδεικνύονται.

“Συγχαρητήρια λοιπόν στον δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας και σε όλους όσους συνέβαλαν στη διεξαγωγή αυτού του αγώνα.”