Η αξία μέσα από ένα μετάλλιο.

medal

Η αξία μέσα από ένα μετάλλιο.

Ήμουν και εγώ εκεί! Ορίστε και το μετάλλιο μου…

Πρόσφατα ένας φίλος μου γεμάτος περηφάνια, μου έδειξε μια φωτογραφία από το πρώτο του και μοναδικό μετάλλιο, συνέχισε με την ίδια θέρμη να μου δηλώνει ότι το μετάλλιο που θα πάρει από τον μαραθώνιο θα το κορνιζάρει. Μα μπορούσε να δικαιολογηθεί τόση μεγάλη χαρά για ένα μετάλλιο;

Ήταν η αφορμή να σκεφτώ ότι τελικά δεν φτάνει μόνο η συμμετοχή αλλά η ύπαρξη ενός μεταλλίου έρχεται να επιβεβαιώσει την πραγματική προσπάθεια του αθλητή. Κοιτάζοντάς το μετάλλιο θυμάσαι τις ώρες των προπονήσεων, τις ιδιαίτερες θυσίες που έχεις κάνει για κάτι που αγαπάς ιδιαίτερα, την διαδρομή, τις λεπτομέρειες του αγώνα, την κούραση, την συνολική προσπάθεια και φυσικά την ικανοποίηση του τερματισμού. Μπορείς να το δείξεις σε φίλους, στα παιδιά σου και ίσως αργότερα στα εγγόνια σου και να τους πεις «ήμουν και εγώ εκεί».

“Όταν γυρίζω σπίτι μετά από κάθε αγώνα, ο γιος μου περιμένει να δει το νέο μου μετάλλιο, να το φορέσει και μοιραία να το  συγκρίνει με όλα τα προηγούμενα.”

Tο γεγονός αυτό ήταν και η αφορμή να θέλει και ο ίδιος να έχει τη δική του συλλογή μεταλλίων και έτσι πλέον να θέλει και να συμμετέχει και αυτός σε λαϊκούς αγώνες δρόμου για παιδιά.

Ένα μετάλλιο συνήθως αναφέρει το όνομα του αγώνα και την ημερομηνία διεξαγωγής του. Το σχήμα του κάθε φορά διαφέρει και είναι επιλογή της διοργάνωσης, σύμφωνα  πάντα  με τα οικονομικά, αλλά και την αισθητική της. Βέβαια μεγάλη έμφαση δίδεται στο χρώμα και στην ποιότητα της κορδέλας που κρατά ένα μετάλλιο, η οποία  συνήθως χρησιμοποιείται για να το αναδείξει.

Η συλλογή των μεταλλίων μου πλέον έχει μεγαλώσει αρκετά. Νιώθω περήφανος για όλους αυτούς τους αγώνες αλλά περισσότερο γιατί τελικά, έχοντας ένα μετάλλιο στο χέρι μου μπορώ  να δηλώσω ότι “ήμουν και εγώ εκεί”.