Running teams

running teams

Running Teams / Γενικά.

Μόνος ούτε και στον παράδεισο, νομίζω αυτό νιώθουν όλοι όσοι τρέχουν!

Το τρέξιμο αποτελεί ένα κατεξοχήν ατομικό άθλημα. Ο αθλούμενος αποφασίζει και οργανώνει το εβδομαδιαίο πρόγραμμα τρεξίματος του, σύμφωνα με τον ελεύθερο χρόνο που έχει αλλά και τις υποχρεώσεις του. Συνήθως μοναδική του συντροφιά είναι η αγαπημένη του μουσική συλλογή στο mp3 ή ίσως ο αγαπημένος του ραδιοφωνικός σταθμός.

Παρόλα αυτά είναι ευχάριστο να βλέπεις να τρέχουν μαζί δυο ή 3 άτομα και κάποιες φορές ακόμη περισσότερα.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει να δημιουργούνται διάφορες ομάδες για τρέξιμο, γνωστές και ως running teams με στόχο προπονήσεις αλλά και αγώνες. Ομάδες που δημιουργούνται από εταιρίες αθλητικών ειδών, από γυμναστήρια η από το προσωπικό πολυεθνικών ή άλλων εταιριών. Η ύπαρξη τους έρχεται να καλύψει την ανάγκη για παρέα κατά την διάρκεια της προπόνησης, για γνωριμία με ανθρώπους με κοινό πάθος και παράλληλα δίνει την ευκαιρία μέσα από τις διαδρομές να γνωρίσουμε σημεία της πόλης τα οποία δεν γνωρίζαμε ότι υπάρχουν.

Συνήθως οι running teams έχουν στόχο να προετοιμάσουν τα μέλη τους για το μεγαλύτερο δρομικό γεγονός της Ελλάδας. Ο Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών αποτελεί έναν αγωνιστικό στόχο για πολλούς και μέσα από τις οργανωμένες συναντήσεις ακολουθείται συγκεκριμένο πρόγραμμα προπόνησης με σωστή διάρκεια και ένταση. Οι τραυματισμοί στο τρέξιμο αποτελούν παρελθόν γιατί δίνονται συμβουλές για νέους δρομείς και η εποπτεία προπονητή βοηθάει σε μία ηπιότερη μη ανταγωνιστική δρομική προσαρμογή. Βέβαια υπάρχουν και ομάδες που έχουν συνεχή παρουσία σχεδόν σε όλη την διάρκεια όλου του χρόνου.

Ενδεικτικά θα αναφέρουμε τις δύο μεγαλύτερες running teams και ποιο γνωστές ομάδες που λίγο έως πολύ όλοι είμαστε μέλη.

Nike Run Club

Η ομάδα τρεξίματος που έχει δημιουργήσει η Nike.Έχει ξεκινήσει το 2012 και απαριθμεί ήδη κάποιες χιλιάδες μέλη. Όλη την διάρκεια του χρόνου προγραμματίζει προπονήσεις και με την βοήθεια εξειδικευμένο προσωπικού βοηθούν τα μέλη να προπονηθούν προσφέροντας χρήσιμες συμβουλές για νέους δρομείς. Η ομάδα  φέτος έχει χωριστεί σε τρεις υποομάδες του Νότου του Βορρά και του Κέντρου, όπου η κάθε μια οργανώνει τις δικές της προπονήσεις

Για περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα της ομάδας στο facebook.

Adidas Running Team

Η ομάδα της adidas η οποία ξεκίνησε το 2010 με σκοπό να διαδώσει το τρέξιμο αλλά και να καθοδηγήσει ερασιτέχνες δρομείς για την παρθενική συμμετοχή τους στο μεγαλύτερο αθλητικό event της Ελλάδας. Ο Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών. Οργανώνει σε συγκεκριμένες ημερομηνίες ομαδικές προπονήσεις  διδακτικού χαρακτήρα και δίνει την δυνατότητα στα μέλη να έχουν συνεχή επικοινωνία  μέσω της ιστοσελίδας που διατηρούν.

Οι running teams αποτελούν μία νέα ωραία αθλητική πραγματικότητα που μας βοηθούν να έρθουμε πιο κοντά στον αθλητισμό και στο τρέξιμο. Θα ήταν πραγματικά πολύ ενθαρρυντικό για τα νέα μέλη να ακουσουν  την προσωπική εμπειρία παλαιότερων μελών. Πώς μία ομάδα ανθρώπων αρχικά μπόρεσε να κάνει  το τρέξιμο μοναδική εμπειρία και την αφορμή για γνωριμία με άλλους ανθρώπους για να μοιράζονται όλοι το ίδιο πάθος.