Αγορά παπουτσιών για τρέξιμο

Αγορά παπουτσιών

Αγορά παπουτσιών για τρέξιμο

Η τεχνολογική εξέλιξη στα παπούτσια έχει φτάσει πλέον σε τέτοιο επίπεδο που η αγορά παπουτσιών για τρέξιμο απαιτεί γνώσεις και εξειδίκευση. Τι παπούτσι χρειάζεσαι, για τι αποστάσεις, τι δρομικό sport ακολουθείς, ποιά είναι η value for money λύση που ζητάς για τον χρόνο που αναλώνεις για το χόμπι σου και άλλα πολλά αντίστοιχα ερωτήματα.

Ο πωλητής παπουτσιών για τρέξιμο πλέον δεν έχει μόνο τον ρόλο στο να μας βοηθήσει με το μέγεθος αλλά και να μας συμβουλέψει για το αν ένα αθλητικό παπούτσι είναι ιδανικό για διαλειμματικές προπονήσεις, για long runs, αν είναι κατάλληλα για περιπτώσεις πρηνισμού. Στον αντίποδα η αγορά παπουτσιών μπορεί να γίνει μέσω του διαδικτύου. On-line αγορά μέσω ηλεκτρονικών καταστημάτων σε πολύ χαμηλότερες τιμές που προσφέρουν ποικιλία γνώσης και αποτελεσμάτων από διάφορα test που έχουν κάνει, γνώμες ειδικών και αθλητών (ερασιτεχνών και μη).

Τελικά τι είναι καλύτερο, να αγοράζουμε πιο οικονομικά από ένα απρόσωπο ηλεκτρονικό κατάστημα που μπορεί να κάνουμε λάθος ακόμα και το μέγεθος ή από ένα κατάστημα αθλητικών ειδών που θα πληρώσουμε λίγο έως πολύ παραπάνω το παπούτσι αλλά θα έχουμε την σωστή κατεύθυνση; Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Αγορά παπουτσιών για τρέξιμο από πολυκατάστημα στην Ελλάδα.

Είμαι 79 κιλά και σύμφωνα με ότι έχω διαβάσει για long runs (αποστάσεις μεγαλύτερες των 10 χιλιομέτρων) ιδανικά παπούτσια είναι αυτά τα οποία έχουν χοντρή σόλα για να προσφέρουν ενισχυμένη αντικραδασμικότητα. Από την άλλη οι διαλειμματικες προπονήσεις απαιτούν ελαφρύτερα παπούτσια που βοηθούν σε γρηγορότερα και καλύτερα αποτελέσματα. Πήγα για επιλογή και αγορά παπουτσιών σε μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων, με έναν φίλο στα 65 κιλά επίσης δρομέα.

Η πωλήτρια χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες, μας ρώτησε αν θέλουμε παπούτσια για τρέξιμο και μας συνέστησε πώς τα καλύτερα παπούτσια και για τους 2 μας είναι τα Asics Nimbus (αναφέρω την μάρκα και το μοντέλο για κατεύθυνση του αναγνώστη και χωρίς καμία πρόθεση για προώθηση ή αποτροπή για το προϊόν). Την ρωτήσαμε διάφορες ερωτήσεις όπως πώς γίνεται να είναι ιδανικό και για τους 2 μας με τόση διαφορά στο βάρος, πώς προτείνει ένα αθλητικό παπούτσι χωρίς να γνωρίζει αν πάσχουμε από υποπρηνισμό ή υπερπρηνισμό ή ακόμα με το αν τρέχουμε forefoot ή midfoot. Η πωλήτρια επανέλαβε ότι το συγκεκριμένο είναι το καλύτερο παπούτσι με το επιχείρημα οτι το αγοράζουν όλοι. Πριν φύγουμε την ρωτήσαμε εάν τρέχει η ίδια ώστε να μας ενημερώσει για το παπούτσι που η ίδια χρησιμοποιεί και αν έχει να μοιραστεί κάποιες αντίστοιχες εμπειρίες. Η απάντηση όπως αναμενόταν ήταν πως δεν τρέχει.

Δυστυχώς αυτό το παράδειγμα με κάνει να αισθάνομαι οτι αποτελεί κανόνα και εύκολη λύση. Πολυκαταστήματα που τα χαρακτηρίζω ως super market σε αντίθεση με ορισμένα εξειδικευμένα καταστήματα, όπου ο ιδιοκτήτης σέβεται τον πελάτη γιατί είναι αθλητής ο ίδιος, έχει γνώσεις και τριβή με το άθλημα και έχει ανοίξει ένα μαγαζί από μεράκι και με σκοπό να εξυπηρετήσει.

Αγορά παπουτσιών για τρέξιμο από online κατάστημα.

Σε online καταστήματα κυρίως του εξωτερικού τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά. Έχεις πληθώρα εμπορικών πληροφοριών για το προϊόν που επιλέγεις όπως τα υλικά κατασκευής, τη σόλα, το πάχος μπροστά και πίσω, για τι είδους προπόνηση κατασκευάστηκε το προϊόν, ακόμα και εξειδικευμένες πληροφορίες όπως ο αερισμός μέσα από τις τρύπες των κορδονιών που αφορούν για τρέξιμο σε αγωνίσματα τριάθλου. Έχεις ακόμα τη δυνατότητα να διαβάσεις review πελατών και προσωπικές εμπειρίες που σε προσανατολίζουν ιδιαιτέρως καλά σχετικά με την αγορά σου. Πέρα όμως από τις δωρεάν πληροφορίες που μπορείς να αποκομίσεις ιδιαίτερα σημαντική είναι και η διαφορά στη τιμή. Να αναφέρω πως το συγκεκριμένο παπούτσι την ίδια περίοδο κόστιζε 115 ευρώ μαζί με μεταφορικά. Η διαφορά στη τιμή δηλαδή άγγιζε το 1/3 της λιανικής αξίας που θα πλήρωνα στο πολυκατάστημα.

“Είναι θέμα κόστους ή τελικά είναι κάτι άλλο;”

Την απάντηση αρχικά την πήρα από το ίδιο το πολυκατάστημα αφού έστειλα email παραπόνου σχετικά με τη διαφορά στη τιμή. Δυστυχώς έλαβα μια συνηθισμένη απάντηση ότι η διαφορά στην τιμή οφείλεται στο γεγονός πώς τα online καταστήματα δεν χρειάζεται να έχουν stock προϊόντων (το οποίο δεν είναι ακριβές), οπότε τα eshop έχουν μία extra δυνατότητα να ρίξουν το κόστος. Και όμως η αλήθεια δε κρύβεται εκεί. Τουλάχιστον όχι όλη η αλήθεια, τουλάχιστον όχι η τόσο μεγάλη διαφορά στη τιμή.

Η επιβεβαίωση.

Σε πρόσφατο ταξίδι μου στο Λονδίνο σε κατάστημα της Asics σε πολύ κεντρικό μέρος του Λονδίνου (άρα υψηλό ενοίκιο, άρα υψηλότερα έξοδα) τα ίδια παπούτσια είχαν 125 ευρώ (το αντίστοιχο των λιρών). Μόλις 10 ευρώ παραπάνω δηλαδή από την αντίστοιχη αγορά παπουτσιών σε σχέση με το online κατάστημα. Θα μπορούσαμε φυσικά να ισχυριστούμε πώς ένα κατάστημα στην Αγγλία απευθύνεται σε πολύ μεγαλύτερη αγορά για αυτό και η χαμηλότερη τιμή σε σχέση με την Ελλάδα. Αλλά σίγουρα δεν είναι αυτό ή δεν είναι μόνο αυτό.

Σε σχετική κουβέντα με την πωλήτρια αντιλήφθηκα τι πραγματικά σημαίνει να είσαι σωστός επαγγελματίας. Μου έκανε “συνέντευξη” για τους λόγους που ήθελα το συγκεκριμένο παπούτσι. Τι βάρος έχω, τι αποστάσεις τρέχω, για τι τερέν το θέλω. Μου ανέφερε για τις διαφορές στη πρόσφυση και ολισθηρότητα της κάθε σόλας, για τη διαφορά πίεσης στη φτέρνα και πάντα μου έδειχνε από ένα διαφορετικό ζευγάρι που θα έκανε για την κάθε περίσταση.

Σαν αποκορύφωμα αξίζει να αναφέρω πώς όταν της ζήτησα να δω τα Asics Piranha που χρησιμοποιεί o Tim Don (γνωστός Άγγλος τριαθλητής) εκείνη όχι μόνο ήξερε ότι φοράει το συγκεκριμένο παπούτσι αλλά έσπευσε να με ενημερώσει πως ο Tim Don λόγω του αθλητικού του background στο στίβο και επειδή τρέχει σχεδόν στις μύτες των ποδιών, έχει τη δυνατότητα να φοράει παπούτσι με τόσο λεπτή σόλα για τα 10χλμ στο τρίτο σκέλος του τριάθλου χωρίς καταπονήσεις! Μου τόνισε επίσης λόγω του διαφορετικού στυλ τρεξίματος και του σωματικού μου βάρους πώς τα συγκεκριμένα παπούτσια είναι εντελώς ακατάλληλα για εμένα.

Μετά από όλο αυτό το “σεμινάριο” πώλησης και ενημέρωσης μπορώ να πω ξεκάθαρα πώς το συγκεκριμένο κατάστημα σέβεται τον πελάτη χωρίς να τον κοιτάει απαραίτητα στο πορτοφόλι αλλά ταυτόγχρονα ενδιαφέρεται για την σωστή πώληση σύμφωνα πάντα με τις συγκεκριμένες ανάγκες. Επενδύει στο μέλλον γιατί γνωρίζει πώς η σωστή πώληση θα δημιουργήσει ευχαριστημένους πελάτες οι οποίοι θα επισκεφτούν ξανά το κατάστημα και οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν το λογικό extra κόστος σε αντίθεση με ένα απρόσωπο online μαγαζί.

Η αλήθεια τελικά και πρακτικά βρίσκεται κάπου στην μέση. Οι σωστοί επαγγελματίες (οι οποίοι υπάρχουν και στην Ελλάδα) λειτουργούν με γνώμονα τον πελάτη και τις ανάγκες του, ενώ στηρίζουν την επιχείρηση τους σε άτομα που γνωρίζουν και ασχολούνται με τον χώρο. Από εμάς εξαρτάται να έχουμε τα φίλτρα εκείνα ώστε να μπορούμε να τους ξεχωρίζουμε. Σε κάθε περίπτωση πάντως υπάρχουν και τα online καταστήματα.

Ελπίζω να βοήθησα. Καλές αγορές.