Brevet Νεμέας. Η διαδρομή.

Nemea

Brevet Νεμέας / Γενικά.

Παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια που στην Ελλάδα έχει καθιερωθεί ο θεσμός των brevet, κάθε νέα αρχή του έτους συνοδεύεται με ένα από τα πιο κλασικά και συνάμα εισαγωγικά brevet. Το πρώτο 200αρι της χρονιάς με λίγα σχετικά υψομετρικά και ιδανικό για κάποιον που ξεκινάει τώρα τις μεγάλες αποστάσεις. Το εισαγωγικό αυτό κείμενο θα δώσει πάσα σε ένα άρθρο ενός φίλου συνποδηλάτη ο οποίος αρέσκεται να “ταξιδεύει” με το ποδήλατο και να καλύπτει αποστάσεις. Ο Δημήτρης μας έδωσε το άρθρο του, το οποίο είναι δημοσιευμένο και στο προσωπικό του blog και περιγράφει την διαδρομή Ελευσίνα – Νεμέα – Ελευσίνα όπως την έζησε τον Χειμώνα του 2013.

Ευχαριστούμε Δημήτρη.

Brevet Νεμέας / Διαδρομή.

Καταρχήν ας αρχίσουμε με τον ορισμό του brevet. Ένας ελεύθερος ορισμός θα μπορούσε να είναι ο εξής. “Τα brevets είναι ποδηλατικές εκδηλώσεις άνω των 200 χιλιομέτρων έως 1200 χιλιομέτρων, μη ανταγωνιστικές και ανοιχτές σε κάθε ερασιτέχνη ποδηλάτη, ο οποίος κινείται με απόλυτη αυτάρκεια και χωρίς οχήματα συνοδείας ή οποιαδήποτε παροχή βοήθειας κατά το μήκος της διαδρομής”. 

Διαβάζοντας σε ποδηλατικά sites και forum θέματα για brevet μου έκανε εντύπωση πως κάποιοι κατάφερναν και έκαναν ποδήλατο για τόσες ώρες “τρώγοντας” εκατοντάδες χιλιόμετρα (είτε 2, είτε 3, .. είτε 12). Από τα σχόλια και τις συμβουλές των έμπειρων, οι οποίοι τόνιζαν ότι τα 200άρια, τα οποία δεν είχαν έντονα υψομετρικά, είναι βατά για άτομα που έκαναν διαδρομές των 120-140 χιλιομέτρων, πείστηκα να δοκιμάσω το πρώτο brevet της χρονιάς του 2013. Το brevet Νεμέας που θεωρητικά είναι “εύκολο”. Στη συγκεκριμένη διαδρομή υπάρχει και ο προαστιακός ο οποίος μπορεί να δώσει λύση σε πιθανότητα εγκατάλειψης.

Τις προηγούμενες εβδομάδες προσπάθησα να «γράψω» όσα χιλιόμετρα μπορούσα. Πρόσθεσα και 3 διαδρομές των 140 χιλιομέτρων και ήμουν σύμφωνα με το πρόγραμμα. Έτσι έφτασε το Σάββατο 2/2/2013 ημέρα για το brevet Νεμέας με εκκίνηση όπως κάθε χρόνο από την Ελευσίνα. Την διαδρομή του brevet Νεμέας θα την βρείτε στο παρακάτω link.

http://ridewithgps.com/trips/2129904

Ξεκίνημα νωρίς από Αθήνα και άφιξη γύρω στις 7:30 στην Ελευσίνα. Αναμονή στην ουρά για σφράγισμα κάρτας. Παρόλο που οι συμμετοχές ήταν 600, ο ρυθμός σφραγίσματος των καρτών ήταν ιδιαίτερα γρήγορος. Από Ελευσίνα κατευθυνθήκαμε προς Μάνδρα και μετά ήρθε η πρώτη ανηφόρα (+350 υψομετρική διαφορά) στο Μελετάκι, ενώ στη συνέχεια ακολουθήσαμε την παλιά εθνική οδό μέχρι τον Ισθμό.

meletaki

Τελειώνοντας τις ευθείες, η κατεύθυνση έγινε προς Νότο και ξεκίνησε η ανηφόρα για την Νεμέα. Στο Χιλιομόδι έγινε μια γρήγορη στάση σε φούρνο για φαγητό γιατί γνωρίζαμε ότι η ανηφόρα μετά θα δυσκόλευε μέχρι την Νεμέα (+450 υψομετρική διαφορά) και θα μας χρειαζόντουσαν δυνάμεις.

Nemea

Το control της Νεμέας στο 105 χιλιόμετρο. Σφράγισμα στις 14:07 και άμεση αναχώρηση. Στην συνέχεια υπήρχε κατηφόρα με κρατήρες και τοπία με λιβάδια. μέχρι το χωριό Βοχαϊκό από όπου πιάσαμε την παραλιακή παλαιά εθνική οδό. Το control στο Λέχαιο δίπλα από το βενζινάδικο στα 135 χιλιόμετρα και ώρα 15:44.  Συνέχεια στην διαδρομή, πέρασμα ξανά από Ισθμό, και επιστροφή από την Παλιά Εθνική Οδό. Διυλιστήρια Κορίνθου και Κακιά σκάλα. Η ώρα περασμένη και ο ήλιος πάει να κρυφτεί. Οι φωτογραφίες εν κινήσει στο ημι-φως.

kakia skala

Μπορεί η ώρα να ήταν περασμένη, η κούραση αρκετή και το άγχος της νύχτας να παραμονεύει, για το πώς θα κινηθούμε στο απόλυτο σκοτάδι (η ΠΕΟ δεν έχει φώτα) για τα υπόλοιπα ~30 χιλιόμετρα, όμως μια στάση για αγνάντεμα ήταν επιβεβλημένη. Τερματισμός στην Ελευσίνα σε 11 ώρες και 38′.

Όπως έχουν πει και οι ειδήμονες, το brevet είναι για μερικούς μια μεγάλη προπόνηση και για μερικούς το στοίχημα με τον εαυτό τους για να τερματίσουν. Ανήκοντας στην δεύτερη κατηγορία, ολοκλήρωσα το πρώτο μου brevet και όλα πήγαν κατ’ ευχή. Ευχαριστώ τους διοργανωτές και όλα τα άτομα που βοήθησαν στην ολοκλήρωση αυτής της διοργάνωσης, για να περάσουμε εμείς καλά.

Και του χρόνου!!!