Αγώνας δρόμου Άλσος Δαφνίου.

Dafni race

Αγώνας δρόμου Άλσος Δαφνίου / Γενικά.

Η σωστή διατύπωση μάλλον είναι αγώνας ανώμαλου δρόμου ο οποίος πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Ιανουαρίου για 15η φορά. Αγώνας δρόμου Άλσος Δαφνίου και η σκέψη ήταν να συγκεντρώσουμε μία μικρή ομάδα από το pressyourlimits και να κατεβούμε πρώτη φορά ομαδική συμμετοχή. Ένα υπέροχο διήμερο τελειώνει με τις καλύτερες εντυπώσεις και ένα αγωνιστικό review για τον συγκεκριμένο αγώνα μόλις αρχίζει.

Αγώνας δρόμου Άλσος Δαφνίου / Διοργάνωση.

Η διοργάνωση του αγώνα έγινε από τον Σύλλογο Δρομέων Απόλλων Δυτικής Αττικής όπου εδώ και 15 χρόνια άνθρωποι που αγαπούν το τρέξιμο κοπιάζουν ώστε ο αγώνας αυτός να πάρει σάρκα και οστά. Φέτος λόγω συσσώρευσης μπαζών σε ένα κομμάτι της διαδρομής, ανάγκασε τον Απόλλωνα να μετατρέψει τον αγώνα σε 8 χιλιόμετρα. Ωστόσο η δυσαρέσκεια αρκετών δρομέων που ζήτησαν την επαναφορά του αγώνα σε 10 χιλιόμετρα λειτούργησε ως μοχλός πίεσης και μια ομάδα εθελοντών/δρομέων μπόρεσε και καθάρισε τον δρόμο τελευαταία στιγμή. Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά και στα γρήγορα αντανακλαστικά των διοργανωτών.

Στα οργανωτικά περί της εγγραφής μας στον αγώνα, οι απαιτήσεις μας μετά τον αγώνα 10 μιλίων στο Ολυμπιακό χωριό ήταν ιδιαίτερα αυξημένες. Ο πήχης έπεσε αμέσως χαμηλότερα αφού μετά την online συμμετοχή, το αυτόματο email ενημέρωσης δεν περιείχε καμία απολύτως πληροφορία για τον συγκεκριμένο αγώνα. Η κατάθεση των χρημάτων έγινε και αυτή ηλεκτρονικά δίχως όμως να λάβουμε επίσημη επιβεβαίωση συμμετοχής. Η απορία μας τελικά λύθηκε όταν έγινε η τελική κατάρτιση συμμετοχών και τα ονόματα της ομάδας μας ήταν στη λίστα. Το ελάχιστο κόστος των 5 ευρώ ήταν το ποσό που θα μπορούσα να δικαιολογήσω για τις όχι τόσο σοβαρές παραλήψεις κατά τη διαδικασία εγγραφής και ενημέρωσης.

Αγώνας δρόμου Άλσος Δαφνίου / Race Report.

Κωνσταντίνος.

Ελαφρύ βραδινό και αντίστοιχα ελαφρύ ενεργειακό πρωϊνό σύμφωνα πάντα με τους 4 κανόνες που ακολουθώ στη διατροφή πριν τον αγώνα. Ένας δρόμος που οδηγεί στο άλσος Δαφνίου και εκατοντάδες ΙΧ παρκαρισμένα δεξιά και αριστερά. Το parking είναι όντως ένα θέμα στον συγκεκριμένο αγώνα, αλλά πολλές φορές δε μπορούμε να τα έχουμε όλα. Γρήγορη εγγραφή, αρκετή οργάνωση στη διάταξη των γραφείων της γραμματείας, πολύς κόσμος αλλά ελάχιστος χώρος για σωστό ζέσταμα. Σε τέτοιες περιπτώσεις το πιο συνετό είναι τα πρώτα χιλιόμετρα της αγωνιστικής διαδρομής να αποτελέσουν το απαραίτητο ζέσταμα για αποφυγή τραυματισμών στο τρέξιμο, εφόσον κάποιος δρομέας δεν έχει μπορέσει να πραγματοποιήσει μία κατάλληλη προετοιμασία.

10 χιλιόμετρα ανώμαλου δρόμου με συνεχείς κατηφόρες και ανηφόρες και μία παρατεταμένη ανηφόρα στο u-turn για την επιστροφή στο δεύτερο μισό του αγώνα. Πρώτη μου συμμετοχή σε μη ασφάλτινο τερέν και τα συναισθήματα ανάμεικτα. Το μαλακό και στρωτό χωμάτινο έδαφος που ξεκούραζε τα πόδια, σε άμεσο συνδυασμό με σκληρό πέτρινο έδαφος που “χτύπαγαν” τους μυς των ποδιών σε κάθε δυνατό και αδύνατο σημείο.

Ο ρυθμός μέχρι να ζεσταθώ ήταν ρυθμός αντοχής και μετά το δεύτερο χιλιόμετρο αγωνιστικός με σταθερό pace κάτω από 5’/km. Ο τελικός χρόνος επιβράβευσε την προσπάθεια μου, ενώ όλη η ομάδα τερμάτισε εντός ώρας.

Αγγελική.

Η αφετηρία δόθηκε στην πύλη του άλσους Δαφνίου όπου ήσουν περιτριγυρισμένος από πεύκα, κυπαρίσσια και μια ήρεμη βλάστηση που απλωνόταν σε μεγάλη έκταση. Ο τόπος αυτός ήταν μια ευκαίρια να πάρουμε καθαρό αέρα και να ξεφύγουμε λίγο από την αιθαλομίχλη της μουντής Αθήνας.

Τα πρώτα χιλιόμετρα της διαδρομής βγήκαν αρκετά καλά με μικρής κλίσης ανηφόρες και κατηφόρες. Το πιο δύσκολο κομμάτι της διαδρομής θεωρώ οτι ήταν το 4ο-5ο χιλιόμετρο με μια έντονη ανηφόρα να απλώνεται μπροστά σου και με την ύπαρξη αρκετής πέτρας που απαιτούσε επιπλέον προσοχή προκειμένου να μη τραυματιστείς. Φτάνοντας στην τροφοδοσία μου δόθηκε η ευκαιρία να πάρω μερικές ανάσες και να συνεχίσω των αγώνα μου. Το κομμάτι της επιστροφής ήταν δύσκολο, χάρις όμως το “τράβηγμα” του συναθλητή Μιχάλη, ο οποίος με βοήθησε και με περίμενε σε αρκετά σημεία ολοκλήρωσα την προσπάθεια μου εντός ώρας.

Στην γραμμή του τερματισμού δεν έλλειψαν οι αγκαλιές και τα συγχαρητήρια από άτομα που με στηρίζουν σε κάθε μου προσπάθεια ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Αυτή είναι μόνο η αρχή. Δεν σταματάμε εδώ, η νέα χρονιά ξεκίνησε με καινούργιους στόχους που με θέληση και προγραμματισμό θα βγουν εις πέρας!

Αγώνας δρόμου Άλσος Δαφνίου / Εντυπώσεις.

Ο 15ος αγώνας δρόμου Άλσος Δαφνίου αποτελεί μία καλή εναλλακτική πρόταση εντός Αθηνών που συνδυάζει ένα γρήγορο δρομικό χωμάτινο event με μία Κυριακάτικη οικογενειακή εξόρμηση. Δεν είναι τυχαίο οτι μαζεύει κάθε χρόνο εκατοντάδες συμμετοχές με πολλές οικογένειες και παιδιά σε ένα μείγμα οικογενειακό, παιδικό, αθλητικό, αγωνιστικό. Οι κάποιες μικρές ελλείψεις στην οργάνωση δεν με ενόχλησαν καθόλου, αφού τόσο η διαδρομή όσο και το περιβάλλον παίρνουν άριστα.

Και του χρόνου θα είμαστε εκεί.