Διατροφή μετά τη γέννα. Ολοκλήρωση προγράμματος 10 εβδομάδων.

gram

Διατροφή μετά τη γέννα. Ολοκλήρωση προγράμματος.

Το πρόγραμμα Διατροφή μετά τη γέννα ολοκληρώθηκε μετά από 10 εβδομάδες διατροφικών μετρήσεων, μικρών αναπροσαρμογών και ιδιαίτερα καλών αποτελεσμάτων. Στα παρακάτω link θα βρείτε με λεπτομέρεια:

Γιατί Διατροφή μετά τη γέννα;

Διότι η αλλαγή του σώματος κατά τη περίοδο της εγκυμοσύνης και τα παραπανίσια κιλά αποτελούν πολλές φορές ψυχολογική παγίδα για πολλές σύγχρονες μαμάδες.

Διότι όπως έχουμε αναφέρει τα κιλά αποτελούν μόνο μία ποσοτική μέτρηση του βάρους μας και μέσα από ένα ισορροπημένο διατροφικά πρόγραμμα θα επαναφέρουμε το σώμα μας, σχεδόν στην κατάσταση που ήταν πριν την εγκυμοσύνη.

Διότι η αναλογία γραμμαρίων πρωτεΐνης, υδατάνθρακα και λίπους αλλά και η συνολική ποσότητα θερμίδων σχεδιάστηκε και ορίστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να κάνει εφαρμογή σε άτομα που δεν γυμνάζονται ή γυμνάζονται ελάχιστα, όπως είναι οι μαμάδες μετά την εγκυμοσύνη.

Διατροφή μετά τη γέννα. Τι πετύχαμε.

  • Απώλεια 7,5 κιλών σε 70 ημερολογιακές ημέρες.
  • Αλλαγή διατροφικών συνηθειών και νοοτροπίας μαθαίνοντας τον οργανισμό να τρώει ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
  • Ισορροπημένη διατροφή που κλείδωσε για όλο το πρόγραμμα στις 1400 θερμίδες.
  • Υψηλή ενυδάτωση κατά την περίοδο του προγράμματος, ενισχύοντας την υφή και εμφάνιση του δέρματος.
  • Εμπλουτισμός διατροφής σε βιταμίνες, καλά λιπαρά και πρωτεΐνη.
  • Περιορισμός υδατάνθρακα σε όλα τα γεύματα.
  • 5-6 γεύματα ως καθημερινή καλή πρακτική.
  • Συνεχής απώλεια βάρους, ακόμα και την περίοδο των γιορτών.

Διατροφή μετά τη γέννα. Πώς συνεχίζουμε;

Το πρόγραμμα Διατροφή μετά τη γέννα πέρα από τα απτά οφέλη στην εμφάνιση και την μείωση κιλών που είχε σαν αρχικό στόχο, κατάφερε και δημιούργησε καλές συνήθειες στην καθημερινότητα. Πλέον ένα πιο χαλαρό πρόγραμμα ακολουθώντας όμως τις ίδιες αρχές στα γεύματα, τις ίδιες αρχές στην παρασκευή και τη συχνότητα των γευμάτων αλλά και τη σωστή ενυδάτωση μπορούν να αποτελέσουν μία καλή βάση για την από εδώ και πέρα πορεία.

Εάν σε όλα τα ανωτέρω μπορέσουμε και εισάγουμε ελαφριά αεροβική προπόνηση 3-4 φορές την εβδομάδα, θα εκπλαγούμε ακόμα περισσότερο από τα αποτελέσματα ακόμα και με αύξηση θερμίδων. Το σημαντικό που πρέπει να κρατήσουμε ίσως περικλείεται σε μία απλή πρόταση. Οι στερήσεις και οι υπερβολές οδηγούν σε αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, ο οργανισμός έχει μνήμη και χρειάζεται καθημερινό, σταθερό, καλό καύσιμο για να λειτουργήσει και να κάψει αποδοτικά.

Τελικά, αν δε φάμε (σωστά)… δε θα κάψουμε.