Διατροφή μετά τη γέννα. 5η και 6η εβδομάδα.

kgr

Διατροφή μετά τη γέννα. 5η και 6η εβδομάδα / Γενικά.

Και το βάρος σε ελεύθερη πτώση. Το πρόγραμμα Διατροφή μετά τη γέννα συνεχίζεται κανονικά και παρόλη τη γιορτινή περίοδο και τους πειρασμούς η βελτίωση στα κιλά έχει σταθεροποιηθεί, το βάρος έχει μειωθεί σταθερά και οι κανόνες διατροφής τηρούνται σχεδόν ευλαβικά. Στα παρακάτω link θα βρείτε με λεπτομέρεια:

Τι έχουμε καταφέρει.

Θα μείνω μόνο στο ποσοτικό ενώ θα δείξω σε 2 διαγράμματα όλη τη φιλοσοφία της προσπάθειας. 5,2 kgr χαμένα σε 6 εβδομάδες προσπάθειας. Κάτι λιγότερο από 0,9kgr/εβδομάδα που αποτελεί και μία φυσιολογική απώλεια βάρους. Πως τα καταφέραμε όμως;

calories

Ελάχιστες θερμιδικές αποκλίσεις.

To κλειδί είναι εδώ. Η σταθεροποίηση σε θερμίδες ημέρα/ημέρα, εβδομάδα/εβδομάδα. Οι δύο πρώτες εβδομάδες ως δοκιμαστικές κλείδωσαν κοντά στις 1750 θερμίδες για κάθε ημέρα, ενώ από την 3η εβδομάδα μέχρι και την 6η παρατηρούμε οτι οι διακυμάνσεις από εβδομάδα σε εβδομάδα είναι ελάχιστες και οι τιμές είναι κλειδωμένες γύρω από τη τιμή 1350. H ταύτιση του μέσου όρου (average) με τη μεσαία παρατήρηση (median) αποδεικνύουν στατιστικά τις ελάχιστες διακυμάνσεις όλων των ημερών που πραγματοποιείται η άσκηση.

Θερμιδικό ισοζύγιο χαμηλό.

Σαφώς παίζει ρόλο οτι η ημερήσια κατανάλωση είναι χαμηλή. Για τη συγκεκριμένη περίπτωση το δοκιμάσαμε και σταθεροποιηθήκαμε στον αριθμό 1350 που καταδεικνύει τη μισή αλήθεια. Η υπόλοιπη μισή κρύβεται στο παρακάτω διάγραμμα.

analysis

Σταδιακή μείωση σε υδατάνθρακες και πρωτεΐνες με ταυτόγχρονη άνοδο στα καλά λιπαρά. Το χουμε πει, το χουμε γράψει. Οι χαμηλές θερμίδες χρειάζονται καλά λιπαρά ώστε ο οργανισμός να μην αποθηκεύει λίπος λόγω της χαμηλής ενεργειακής πρόσληψης και αφετέρου τα καλά λιπαρά λειτουργούν ως σταθερός μοχλός καύσης και ενεργειακής απόδοσης σε έναν οργανισμό ο οποίος για ένα διάστημα της ζωής του επιλέγει να μην γυμνάζεται.

Η συνέχεια.

Οι γιορτές πέρασαν με πρόσημο θετικό όσον αφορά το πρόγραμμα. Τα πήγαμε περίφημα. Τα φρούτα για 2 εβδομάδες αντικαταστάθηκαν από την αδυναμία του μελομακάρονου, αλλά φαίνεται πώς και τα γλυκά αν είναι σε μικρές δόσεις και με μέτρο δε δημιουργούν κανένα απολύτως πρόβλημα. Ο οργανισμός όμως περισσότερο από κάθε φορά χρειάζεται τις βιταμίνες και το νέρο. Τις επόμενες 2 εβδομάδες θα εστιάσουμε τόσο σε βιταμίνες, όσο και σε νερό και θα συνεχίσουμε την πίεση στα καλά λιπαρά. Θα ακολουθήσουν εξετάσεις αίματος και ευελπιστούμε μέχρι την 10η εβδομάδα να εντάξουμε και προπονήσεις στο πρόγραμμα με σταδιακή αύξηση θερμίδων.

Μέχρι τότε ο στόχος του 69 θα αποτυπωθεί και στη ζυγαριά μας.