Διατροφή μετά τη γέννα. 3η και 4η εβδομάδα.

nutrition details

Διατροφή μετά τη γέννα. 3η και 4η εβδομάδα.

Η έναρξη του προγράμματος “Διατροφή μετά τι γέννα” έγινε στις 18 Νοεμβρίου και αισίως κλείνουμε 1 μήνα. Η προϊστορία και το πώς δομήθηκε το πρόγραμμα που παρακολουθούμε είναι στα related links στο τέλος αυτού του άρθρου.

Τι έχουμε καταφέρει.

  • 2,2 κιλά τις δύο τελευταίες εβδομάδες. Με πιο προσεγμένη και λιτή διατροφή καταφέραμε να έχουμε την επιθυμητή απώλεια κιλών. Το θερμιδικό ισοζύγιο δε θα κατέβει περαιτέρω αλλά θα εστιάσουμε σε τροφές που θα μας βοηθήσουν σε περισσότερες καύσεις.
  • 1360 θερμίδες ημερήσια κατανάλωση. Σχεδόν 400 θερμίδες καθημερινά λιγότερες σε σύγκριση με τις εβδομάδες 1-2, με τον στόχο να είναι στις 1400 θερμίδες. Η μείωση αυτή έγινε κυρίως σε υδατάνθρακα, λιγότερο σε πρωτεΐνη ενώ τα λίπη τα έχουμε σταθεροποιήσει και σχεδόν οριακά αυξήσει που είναι το επιθυμητό.
  • Καλύτερη υφή δέρματος και εξαφάνιση όψης φλοιού πορτοκαλιού. Η ενυδάτωση και η ποιοτική αναβάθμιση της διατροφής φαίνεται ότι έχουν αρχίσει και λειτουργούν τόσο ποσοτικά όσο πλέον και ποιοτικά.

Τι θα αλλάξουμε.

Σχεδόν τίποτα. Οι θερμίδες θα μείνουν σταθερές και το μοναδικό πράγμα που θα αλλάξουμε είναι να εστιάσουμε λίγο περισσότερο στα καλά λιπαρά. Με δεδομένο ότι 1gr λιπαρών προσφέρει 9 ενεργειακές θερμίδες, ενώ 1gr υδατάνθρακα ή πρωτεΐνης δίνουν αντίστοιχα 4 ενεργειακές θερμίδες, θα μειώσουμε τις ποσότητες σε υδατάνθρακα και πρωτεΐνη αντίστοιχα (όχι τις ποσότητες των γευμάτων), αυξάνοντας λίγο τα λιπαρά με καλές πηγές πρόσληψης όπως οι ξηροί καρποί και ψάρια.

Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνουμε δύο πράγματα. Αφενός αναστέλλουμε την φυσική τάση του οργανισμού να αποθηκεύει λίπος λόγω παροχής λίπους μέσω της διατροφής και αφετέρου με τα καλά λιπαρά Ω3, Ω6 βοηθάμε τον οργανισμό να τα χρησιμοποιήσει ως φυσικούς λιποδιαλύτες για καύση κοιλιακού και διατροφικού λίπους, για υγιές έντερο και για καλύτερη λειτουργία πέψης.

Η συνέχεια.

Έχουμε σχεδόν μία εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα. Θα στοχεύσουμε σε απώλεια ενός ακόμα κιλού και θα είμαστε στα 4,5kgr λιγότερα σε 40ημέρες. Η περίοδος των Χριστουγέννων θα περάσει με ελαφριά συντήρηση χωρίς αυξομειώσεις για να μας βρει το 2014 με νέους στόχους και νέες προκλήσεις. Το πρόγραμμα Διατροφή μετά τη γέννα, με μικροαλλαγές φαίνεται ότι λειτουργεί. Χρειάζεται πίστη και θέληση για μία καλύτερη συνέχεια.