Ποδήλατο και Μετρό.

metro

Ποδήλατο και Μετρό / Γενικά.

Πολλά επίθετα θα μπορούσαν να συνοδεύσουν την έννοια “Καθημερινή μετακίνηση με ποδήλατο στην Αθήνα”. Επικίνδυνη, δύσκολη αλλά ταυτόχρονα έξυπνη, γρήγορη και σε κάθε περίπτωση εναλλακτική. Στο άρθρο ποδηλασία και εργασία έχουμε ήδη αναφερθεί γενικά στο πώς το ποδήλατο θα μπορούσε να αποτελέσει το κύριο μέσο μεταφοράς για την καθημερινή μετακίνηση μας από και προς τη δουλειά. Στο σημερινό μας άρθρο θα αναλύσουμε την μετακίνηση συνδυάζοντας ποδήλατο και Μετρό η οποία είναι μακράν η γρηγορότερη και ασφαλέστερη επιλογή για τις μετακινήσεις μας στην Αθήνα σε ώρες αιχμής.

Ποδήλατο και Μετρό / Τι θα πρέπει να γνωρίζουμε.

Στη διοίκηση του μετρό πήρε 10 χρόνια για να επιτρέψει τη μεταφορά κανονικών ποδηλάτων η οποία φυσικά διέπεται από κάποιους κανόνες τους οποίους μπορούμε να βρούμε αναλυτικά στο δεκάλογο του ποδηλατιστή τον οποίο συνέταξε ο δημοτικός σύμβουλος της Αθήνας Γιώργος Αμυράς. Τι θα πρέπει να έχουμε λοιπόν στο νου μας.

  • Φοράμε πάντα κράνος. Το έχουμε γράψει πάλι στο παρελθόν είναι όμως ευκαιρία να διαβάσουν όσοι δεν είχαν ευκαιρία το σχετικό άρθρο Ποδηλασία και κράνος. Το κράνος δε μας προστατεύει μόνο σε περίπτωση ατυχήματος αλλά η χρήση του αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τους συμπολίτες μας.
  • Χρησιμοποιούμε μόνο το τελευταίο βαγόνι κάθε συρμού. Αυτός ο κανόνας ισχύει για κανονικά ποδήλατα και ο αριθμός σε ποδήλατα δε θα πρέπει να ξεπερνά τα 2. Οι κυλιόμενες σκάλες είναι αυστηρά για πεζούς οπότε είτε κουβαλάμε, είτε χρησιμοποιούμε το ασανσέρ. Στην πράξη η πλειοψηφία των ποδηλατών χρησιμοποιεί τις κυλιόμενες σκάλες, κάτι που σε ώρες εκτός αιχμής είναι απόλυτα λογικό.
  • Σπαστά ποδήλατα. Τα σπαστά ποδήλατα τα όποια είναι διπλωμένα σε διαστάσεις μέχρι το πολύ βαλίτσας (100 x 60 x 25 εκατ.) και από τα οποία δεν προεξέχουν μηχανικά μέρη μπορούν να μεταφέρονται κανονικά στο μετρό αλλά και σε λεωφορεία και τρόλεϊ.
  • Χρήση ποδήλατου σε σταθμούς. Όσο αναπαυτικό και ξεκούραστο μοιάζει να κινηθούμε στην πλατφόρμα και στα υπόλοιπα μέρη του σταθμού με το ποδήλατο είναι απόλυτα ανεύθυνο και επικίνδυνο για εμάς και τους συμπολίτες μας. Με τη συμπεριφορά του ο ποδηλατιστής οφείλει να δίνει το παράδειγμα συμπεριφοράς, δίνοντας προτεραιότητα στους πεζούς, μην εμποδίζοντας την είσοδο και έξοδο τους από το βαγόνι και φυσικά ακολουθούμε τους βασικούς κανόνες ευγένειας και σεβασμού έτσι ώστε να διασφαλίσουμε την ομαλή συνύπαρξη με τους υπόλοιπους επιβάτες του Μετρό.

Κλείνοντας θα πρέπει να τονίσουμε ότι τα λιγοστά δικαιώματα των ποδηλατιστών στην πόλη αυτή έχουν κατακτηθεί δύσκολα και μπορεί να αφαιρεθούν πολύ εύκολα με μερικές κακές συμπεριφορές μειοψηφίας. Είτε λοιπόν βρισκόμαστε στο δρόμο είτε στο Μετρό η συμπεριφορά μας θα πρέπει να αποτελεί σημείο αναφοράς και ζωντανό παράδειγμα για μια πιο φιλική Αθήνα με λιγότερα αυτοκίνητα και περισσότερους ποδηλατοδρόμους.