Ανάβαση Χασιάς.

anavasi hasias

Ανάβαση Χασιάς / Γενικά.

Η Αττική είναι πλούσια σε ανηφόρες και αναβάσεις γιατί κυκλώνεται από τρία βουνά. Η Πεντέλη στη βόρεια πλευρά, ο Υμηττός στην ανατολική και η Πάρνηθα στη Δυτική πλευρά της Αττικής συνθέτουν ένα περιβάλλον με τις τρεις κλασικές αναβάσεις αλλά και πολλές άλλες επιμέρους, περιμετρικά των τριών βουνών. Η ανάβαση Χασιάς αποτελεί ένα τέτοιο παράδειγμα. Είναι μία καταπράσινη βατή ανάβαση στη δυτική πλευρά της Πάρνηθας που συνδυάζει την άμεση εναλλαγή από ένα αστικό σε ένα επαρχιακό περιβάλλον. Είναι το τελευταίο σύνορο της Αττικής αφού γίνεται το πέρασμα προς τη Βοιωτία, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί τον πρόλογο για κλασικές αναβάσεις όπως ο Κιθαιρώνας, αλλά και για όμορφες κυκλικές διαδρομές γύρω από την Πάρνηθα.

Ανάβαση Χασιάς / Υψομετρικά και κλίση.

Το προφίλ της διαδρομής στην παρακάτω εικόνα.

hasia_2

Ανάβαση Χασιάς / Χάρτης διαδρομής.

Αναλυτικά χαρακτηριστικά της διαδρομής με τον χάρτη στο παρακάτω σύνδεσμο. Μπορείτε να κάνετε extract τον χάρτη σε αρχείο gpx,tcx ή kml.

http://ridewithgps.com/routes/4075344

Η διαδρομή μπορεί να ξεκινήσει από οποιοδήποτε σημείο της Αττικής. Η συνηθέστερη επιλογή είναι από το πάρκο Αντώνης Τρίτσης στους Αγίους Αναργύρους. Η πλευρά του πάρκου που βρίσκεται στην λεωφόρο Χασιάς είναι βολική λόγω του μεγάλου parking που είναι διαθέσιμο. Η συγκεκριμένη αφετηρία χρησιμοποιείται ευρέως και για την ανάβαση στον Κιθαιρώνα όπου η ανάβαση Χασιάς αποτελεί ένα ιδανικό ζέσταμα.

Τα πρώτα μέτρα στην λεωφόρο Χασιάς θέλουν ιδιαίτερη προσοχή αφού ο δρόμος είναι στενός ενώ οι οδηγοί αναπτύσσουν ταχύτητα. Συχνά ο δρόμος έχει νερά και η κλίση κυμαίνεται σταθερά στο 1-2%. Στη διασταύρωση με την Αττική οδό θα περάσουμε γρήγορα κάτω από τη γέφυρα και στην πλατεία που θα συναντήσουμε θα κινηθούμε προς την κατεύθυνση που συνεχίζει ευθεία – απέναντι. Έχουμε μπει πια στη λεωφόρο Φυλής και μετά τα πρώτα φανάρια η κίνηση αραιώνει, η κλίση δυσκολεύει στο 3% και απομένουν 3-4 χιλιόμετρα για να ξεκινήσουμε την ανάβαση Χασιάς. Το πέρασμα μέσα από τη Φυλή γίνεται σε “pave” οδόστρωμα και απολαμβάνουμε την τελευταία κατηφόρα μετά τις τελευταίες ταβέρνες.

Μία μεγάλη ευθεία στο 4% θετικής κλίσης φέρνει την αλυσίδα στο μεγαλύτερο γρανάζι της κασέτας και η στιγμή που θα κατεβάσουμε δίσκο είναι κοντά. Τα πρώτα 4 χιλιόμετρα είναι συγκλονιστικά. Το βουνό στο δεξί σου χέρι σε προστατεύει από τους πιθανούς βοριάδες, η διαδρομή περιέχει μικρά αγωνιστικά σκαμπανεβάσματα και ένα καταπράσινο τοπίο σχεδόν όλο το χρόνο σε αποζημιώνει για την επιλογή της διαδρομής. Το βλέμμα σου αρχίζει και χάνεται στην υψομετρική διαφορά που καλλιεργείς σε κάθε σου πάτημα ενώ οι ήχοι της φύσης σε συντροφεύουν μόνιμα αφού η κίνηση σε όλη τη διαδρομή θα περιοριστεί στα 1-2 οχήματα. Μετά το 4ο χιλιόμετρο η κλίση “ισοπεδώνεται” και είναι η στιγμή για τις απαραίτητες ανάσες και την ανάπτυξη ταχύτητας.

Το μάτι στο οδόστρωμα θα δείξει 5000, και ένα δεύτερο κομμάτι ανάβασης λίγο πιο σκληρό σε περιμένει για τα επόμενα 3 χιλιόμετρα. Πλέον περνάς στη πίσω πλευρά του υψώματος και ο βοριάς θα σου φέρει έντονη αντίσταση σε 2-3 σημεία. Τα τελευταία δύο χιλιόμετρα είναι ευθειο-κατηφόρα και σε βοηθούν να μπεις με ταχύτητα στα τελευταία 300 μέτρα δύσκολης κλίσης. Η γραμμή τερματισμού από τον αγώνα της ΠΕΠΑ που γινόταν στο παρελθόν θα σηματοδοτήσουν το τέλος μίας εύκολης και γρήγορης ανάβασης.

Από το πάρκο Τρίτσης έχουμε διανύσει περί τα 25 χιλιόμετρα ενώ η ανάβαση Χασιάς είναι λίγο πάνω από τα 10. Για όσους επιλέξουν την επιστροφή, η προπόνηση θα πρέπει να βγει σε ένταση, ίσως και 2 φορές. Για αυτούς που ζητάνε κάτι παραπάνω τα Βίλια και η κορυφή του Κιθαιρώνα απέχουν ακόμα 45 ζόρικα χιλιόμετρα, οπότε η κατανομή και η διαχείριση δυνάμεων είναι το Α και το Ω. Μία καλή εναλλακτική πρόταση είναι η επίσκεψη στα Σκούρτα σε μία παρατεταμένη κατηφόρα 5 χιλιομέτρων και η ανάποδη ανάβαση πάλι μαζί με την κατάβαση μέχρι το πάρκο Τρίτσης.

Η ομορφότερη κατά την ταπεινή μου άποψη μεικτή διαδρομή που θα αναπτυχθεί σε ξεχωριστό post είναι η επίσκεψη σε Σκούρτα, Κλειδί, Αυλώνα και η ανάβαση Αγίου Μερκουρίου κυκλώνοντας όλη την Πάρνηθα από Δυτικά προς Ανατολικά διαπερνώντας το Τατόι και τα βασιλικά κτήματα.

Μέχρι τότε, καλές αναβάσεις.