Κασέτα 12-25 Vs 11-26

cassette

Κασέτα 12-25 Vs 11-26 / Γενικά

Μία απλή ερώτηση τελικά μπορεί να δώσει ένα καλό άρθρο και μία ερώτηση ενός φίλου έδωσε το έναυσμα για αυτή την απόπειρα. Η ερώτηση φυσικά δεν ήταν τόσο εξειδικευμένη όσο ο τίτλος “κασέτα 12-25 Vs 11-26” αλλά η απάντηση θα προσδιοριστεί στο τέλος με αυτή τη σύγκριση. To άρθρο αυτό θα μπορούσε να είναι και ένας οδηγός για κάποιες ερωτήσεις που θα πρέπει να κάνουμε στον εαυτό μας προκειμένου να απαντήσουμε στην αναγκαιότητα μίας αλλαγής Vs τη μόδα των αλλαγών και του χαμηλού βάρους. Πριν όμως ξεκινήσουμε, ένα ξεσκόνισμα στα άρθρα για τα βασικά ποδηλατικά εξαρτήματα αλλά και τη σχέση βάρους και ποδηλασίας θα βοηθούσε καλύτερα στην κατανόηση του κειμένου.

“Να αλλάξω την κασέτα Α με την κασέτα Β προκειμένου να ρίξω το βάρος του εξοπλισμού μου 100gr ;”

Θα συμφωνήσω ότι σε μία συζήτηση που περιλαμβάνει αναβάθμιση περιφερειακών στην ποδηλασία, το βάρος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Το βάρος το κοιτάμε στο πλαίσιο, στους τροχούς, σε όλο το groupset, σε τιμόνι, σε λαιμό, σε σέλα, σε παλουκόσελο, σε παγουροθήκες. Η σειρά που ανέφερα σχεδόν όλα τα μέρη του ποδηλάτου δεν είναι τυχαία και με αυτή τη σειρά η επιλογή αναβάθμισης γίνεται με γνώμονα άλλους παράγοντες όπου πάντα ή σχεδόν πάντα ένα “καλύτερο” προϊόν by default στην ποδηλασία θα είναι και ελαφρύτερο. Το βάρος λοιπόν και συγκεκριμένα η μείωση του βάρους στον εξοπλισμό έρχεται ως αποτέλεσμα μίας αναβάθμισης και όχι σαν αιτία.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτή την ανάλυση η γρήγορη απάντηση σε μία αναβάθμιση που στοχεύει μόνο στη μείωση βάρους χωρίς προφανή ποδηλατικό στόχο και σκοπό είναι ΟΧΙ. Το σημείο όμως αυτό αποτελεί μία καλή αφετηρία για να προκύψουν μερικές άλλες ερωτήσεις και η συζήτηση πλέον αποκτά ποδηλατικό χαρακτήρα.

“Τι κασέτα φοράς τώρα;”

“Η κασέτα που θα αγοράσεις θα έχει το ίδιο γρανάζωμα;”

“Τι γρανάζωμα έχει η καινούργια κασέτα;”

“Έχεις standard ή compact δισκοβραχίωνα;”

Με αυτές τις ερωτήσεις ξεκινάς μία ποιοτική διερεύνηση για να μάθεις κάποιες ποδηλατικές λεπτομέρειες που αγνοείς για να μπορέσεις να τεκμηριώσεις ποδηλατικά το ΟΧΙ ή να το επαναπροσδιορίσεις σε ένα ΝΑΙ ή σε κάτι που θα μοιάζει πιο γκρι. Τις περισσότερες φορές το γκρι είναι αυτό που υπερισχύει γιατί κάθε λύση έχει και θετικά και αρνητικά.

Οι απαντήσεις που λαμβάνεις είναι οι αναμενόμενες, γιατί όλοι σχεδόν στα πρώτα μας βήματα κάναμε αντίστοιχες ερωτήσεις και συνήθως ένας βασικός ποδηλατικός εξοπλισμός έρχεται αγκαζέ με έναν αρχάριο ποδηλάτη.

“12-25.”

“Όχι.”

“11-26.”

“Compact.”

Κασέτα 12-25 Vs 11-26 / Ανάλυση.

Ο συνδυασμός ενός compact δισκοβραχίωνα (50/34) μαζί με μία 10αρα κασέτα (12-25) αποτελεί μία καλή μίξη για κάποιον ο οποίος ξεκινάει τώρα την ποδηλασία αλλά έχει και στόχο να εξελιχθεί (ας μη ξεχνάμε πώς έχει κατακτηθεί Πανελλήνιο πρωτάθλημα με τον συγκεκριμένο συνδυασμό). Το 25αρι γρανάζι πίσω, μαζί με τα 34 δόντια του δισκοβραχίωνα είναι ικανά με καλό στροφάρισμα (75-80 στροφές) να ανεβάσουν έναν ποδηλάτη σε οποιοδήποτε ύψωμα στην Ελλάδα. Αντίστοιχα το 12 στα μικρά δισκάκια με το 50 στο δίσκο φέρνει μία τελική ταχύτητα η οποία μόνο σε αγωνιστική κατάβαση θα φανεί πως πιάνει ταβάνι.

Συνήθως τα πιο εύκολα γρανάζια όπως είναι το 26, 27, 28 ή 32 έρχονται στη συζήτηση όταν ο ποδηλάτης λόγω δικού του extra βάρους δυσκολεύεται να διατηρήσει ένα καλό pace σε δύσκολες ανηφόρες (οπότε η ανάγκη είναι το πιο ελαφρύ πετάλι). Επίσης η αλλαγή μπορεί να συνδέεται άμεσα με αλλαγή σε δισκοβραχίωνα από compact δηλαδή (50/34) σε standard (53/39) όπου η πεταλιέρα γίνεται πιο δύσκολη στις ανηφόρες και πιο δυνατή στις κατηφόρες.

Κασέτα 12-25 Vs 11-26 / Σύγκριση.

Για την 12-25 τα είπαμε. Αυτό που παραλειψαμε να αναφέρουμε είναι η στρωτή κλιμάκωση στα γρανάζια. Ξεκινάμε από το μικρότερο δισκάκι της κασέτας και ανεβαίνουμε 12-13-14-15-16-17-19-21-23-25. Παρατηρούμε την όμοια αύξηση δοντιών κατά +1 μέχρι το 17 και μετά οι αλλαγές γίνονται με κλιμάκωση +2. Η 10αρα κασέτα 11-26 θα μας δώσει αντίστοιχα τον συνδυασμό 11-12-13-14-15-17-19-21-23-26. Ποιές όμως είναι οι διαφορές;

Αρχικά να πούμε οτι αλλάζει η κλιμάκωση στα γρανάζια (το οποίο θα δημιουργήσει ένα μικρό θέμα συνήθειας στα πόδια) αφού χάνουμε την γέφυρα του 16ου γραναζιού και παράλληλα από το 23 πεταγόμαστε κατευθείαν στο 26. Στα θετικά βάζουμε στην εξίσωση μία πιο γρήγορη ταχύτητα που μας προσφέρει το γρανάζι 11, αλλά που δύσκολα θα χρησιμοποιήσουμε εξω-αγωνιστικά στο 100%. Επίσης οποιαδήποτε αλλαγή σε γρανάζωμα προς τα πάνω, συνοδεύεται με υποχρεωτική αλλαγή αλυσίδας, δηλαδή extra κόστος.

Κασέτα 12-25 Vs 11-26 / Συμπεράσματα.

Το τοπίο έγινε ξεκάθαρο. Επί της αρχής δε συγκρίνουμε 2 κασέτες, αλλά την ανάγκη για την αλλαγή. Εάν η ανάγκη είναι ποδηλατική όπου τα νέα γρανάζια θα δώσουν νέες δυνατότητες ή ευκολία στα πόδια του αναβάτη η αλλαγή είναι σκόπιμο να πραγματοποιηθεί. Αν η ανάγκη δεν είναι ποδηλατική αλλά στοχεύει στη μείωση βάρους του εξοπλισμού θα έλεγα πολύ απλά και γρήγορα πώς τα 100gr που θα γλιτώσουμε από την αλλαγή κασέτας ας τα αφαίρεσουμε από τα ml του νερού που θα γεμίσουμε το/τα παγούρια μας.

Καλή συνέχεια.