Τοποθέτηση και ρύθμιση πίσω derailleur.

derailleur

Τοποθέτηση και ρύθμιση πίσω derailleur / Γενικά.

Οι μηχανικές ρυθμίσεις σε ένα ποδήλατο για πολύ κόσμο αποτελούν καθεστώς “δε ξέρω – δεν αγγίζω”. Κατά μία έννοια αυτό είναι το σωστό εφόσον για τη σωστή συντήρηση του εξοπλισμού μας εμπιστευόμαστε τους ειδικούς και φροντίζουμε να κάνουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα health check. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που είτε θέλουμε να προστατεύσουμε τον εξοπλισμό μας σε μία μεταφορά (κυρίως αεροπορική) ή να συμβεί κάτι δυσάρεστο όπως το χτύπημα του εξοπλισμού από μία πτώση και να χρειαστεί να παρέμβουμε προκειμένου να κάνουμε τις απαιτούμενες ενέργειες. Σε αυτό το άρθρο θα εξετάσουμε κάτι που είναι αρκετά σύνηθες και θα δούμε πώς το αντιμετωπίζουμε. Οδηγίες βήμα βήμα αρχικά για τοποθέτηση και μετά για ρύθμιση πίσω derailleur ή ελληνικά του πίσω εκτροχιαστή. Για να θυμηθούμε τι είναι ο πίσω εκτροχιαστής, το άρθρο για τα ποδηλατικά βασικά εξαρτήματα θα φανεί χρήσιμο.

Τοποθέτηση πίσω derailleur.

Για την τοποθέτηση του εκτροχιαστή αρχικά προσέχουμε το βίδωμα της σπείρας του derailleur να βιδωθεί σωστά και η ακίδα από την πίσω μεριά να είναι πάνω από το νύχι του σασμάν.

1

Περνάμε την αλυσίδα από το μικρό γρανάζι της κασσέτας προσέχοντας το δοντάκι ασφαλείας του derailleur με τέτοιο τρόπο ώστε να μην βγαίνει η αλυσίδα.

2

Στη συνέχεια κουμπώνουμε την αλυσίδα. Τώρα πρέπει να ρυθμίσουμε τα τέρματα για να έχουν σωστή θέση που θα μπει το σύρμα. Πάνω στο derailleur υπάρχει μια ένδειξη Η(High) και L(Low) με τα αντίστοιχα βιδάκια.

3

Τραβάμε με το χέρι μας από την μεριά του H έτσι ώστε τα δισκάκια του derailleur να βρίσκονται σε παράληλη θέση με τον μικρό δίσκο της κασσέτας. Έπειτα σφίγγουμε το βιδάκι με την ένδειξη Η. Αντίστοιχα κάνουμε με το L. Τραβάμε με το χέρι μας το derailleur έτσι ώστε να βρίσκεται σε παραλληλία με τον μεγάλο δίσκο και σφίγγουμε το βιδάκι L.

4

Περνάμε το σύρμα από το μπροστινό εκτροχιαστή στον πίσω. Τεντώνουμε το σύρμα και προσέχουμε να μην μετακινηθεί το derailleur από την τερματική θέση H και σφίγγουμε το βιδάκι για το σύρμα.

5

Αν όλα τα στάδια έχουν γίνει σωστά, τότε ο πίσω εκτροχιαστής λειτουργεί άψογα χωρις περαιτέρω ρυθμίσεις.

Tips και ρύθμιση πίσω derailleur.

  • Για εκτροχιαστές SHIMANO ρυθμίζουμε από τον πίσω ρεγουλατόρο που βρίσκεται επάνω στο derailleur. Αντίθετα στη SRAM η ρύθμιση γίνεται από το μπροστά derailleur.
  • Για να βάλουμε την αλυσίδα την τοποθετούμε στον μικρό δίσκο της κασσέτας και στον μικρό δίσκο του δισκοβραχίωνα. Σε περίπτωση που είναι καινούρια κοιτάμε πάντα το πίσω derailleur να έχει λίγο “αέρα” για να μην ακουμπάει.

Τέλος υπάρχει μια διαφορετική τεχνική για κάλυτερη επίδοση στην μετάδοση που είναι να γίνει η τοποθέτηση από τον μεγάλο δίσκο της κασσέτας στον μεγάλο δισκο του δισκοβραχίωνα. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνουμε μεγαλύτερη ένταση χωρίς να υπάρχει κενό, απόσταση δηλαδή για χαλάρωμα στην αλυσίδα.

Καλές ρυθμίσεις

Να ευχαριστήσουμε τον Βασίλη Μητρόπουλο από το Knoweledge Cycle Mechanincs για τις πολύτιμες συμβουλές του στη σύνταξη του παρόντος άρθρου.