Στήθος κοτόπουλο με βραστά λαχανικά

Κοτόπουλο

Στήθος κοτόπουλο με βραστά λαχανικά.

Αντίστοιχη με την συνταγή με τον σολωμό και τα λαχανικά θα ακολουθήσουμε και σήμερα. Ψητό στήθος κοτόπουλο με βραστά λαχανικά. Λιγότερα λιπαρά σε αυτή τη συνταγή (στήθος κοτόπουλου αντί για σολωμό) αλλά εξίσου προσανατολισμένη συνταγή σε πρωτεΐνη, καλό υδατάνθρακα και βιταμίνες. Εναλλακτική πρόταση για μεσημεριανό γεύμα όπου και εδώ ενσωματώνονται απλά και γρήγορα όλοι οι κανόνες μίας σωστής διατροφής, επιτυγχάνοντας υψηλής ποιότητας τροφές και διατηρώντας ένα γλυκαιμικό δείκτη στα σωστά επίπεδα, τόσο με τη συχνότητα των γευμάτων αλλά και με τη σύσταση της συγκεκριμένης συνταγής.

Στήθος κοτόπουλο με βραστά λαχανικά / Υλικά.

Για τη συνταγή μας θα χρειαστούμε:

  • 360gr στήθος κοτόπουλο.
  • 200gr μπρόκολο.
  • 4-5 μεγάλα καρότα.
  • 4-5 πατάτες.

Στήθος κοτόπουλο με βραστά λαχανικά / Εκτέλεση συνταγής.

Το κοτόπουλο μπορείτε να το μαρινάρετε για 2 ώρες στο ψυγείο με χυμό πορτοκάλι και μουστάρδα για πλούσια γεύση. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψήνουμε το κοτόπουλο για 40 λεπτά. Η προετοιμασία των λαχανικών είναι απλή. Καθαρίζουμε τα καρότα, ενώ πατάτες και μπρόκολο τα πλένουμε καλά. Εάν δεν έχουμε ατμομάγειρα (συνίσταται η χρήση ατμού), χρησιμοποιούμε το συρμάτινο δίχτυ που έχουν πολλές κατσαρόλες και το εφαρμόζουμε ως ιδιότυπο ατμομάγειρα. Εναλλακτικά βράζουμε σε νερό για 40 λεπτά.

Στήθος κοτόπουλο με βραστά λαχανικά / Διατροφικά στοιχεία.

Οι παραπάνω ποσότητες αντιστοιχούν σε 2 κανονικές μερίδες φαγητού.

Η διατροφική ανάλυση θα γίνει για 1 μερίδα, δηλαδή 180 γραμμάρια στήθος κοτόπουλο, 200gr καρότο, 200gr πατάτα, 100gr μπρόκολο. Επιπλέον επειδή το συγκεκριμένο σύνολο είναι αρκετά στεγνό μία κουταλιά ωμό λάδι (10gr) είναι απαραίτητη. Το συγκεκριμένο γεύμα μπορούμε να το φάμε και σε μορφή σαλάτας ψιλοκόβοντας όλα τα υλικά και συνοδεύοντας με λίγο αλάτι, ρίγανη και ξύδι μπαλσάμικο. Επίσης για βραδινή επιλογή μπορούμε να αφαιρέσουμε την πατάτα από το πιάτο μας.

  • Θερμίδες (μερίδα): 645 Kcal
  • Γραμμάρια πρωτεΐνης: 65,80 gr
  • Γραμμάρια υδατάνθρακα: 57,00 gr
  • Γραμμάρια λιπαρών: 17,20 gr

Απλό και γρήγορο μεσημεριανό που καλύπτει τις διατροφικές μας ανάγκες σε μία ισορροπημένη διατροφή. Μπορείτε να εφαρμόσετε πολλές παραλλαγές στα υλικά που θα προτιμήσετε να συμπεριελάβετε, ενώ μπορείτε να τονώσετε και άλλο πρωτεϊνικά το γεύμα με ένα γιαούρτι χαμηλών λιπαρών. Για βραδινή πρόταση, απλά περιορίστε τον υδατάνθρακα που προσφέρει η πατάτα.

Καλή όρεξη.