Το νερό αδυνατίζει.

Girl Drinking Water

Το νερό αδυνατίζει.

Τις μαγικές ιδιότητες της ενυδάτωσης τις είχαμε αναφέρει πολύ επιγραμματικά στο άρθρο μας Κανόνες Διατροφής και η ζωή και η υγεία μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με αυτή. Ας μη ξεχνάμε πώς το σώμα μας αποτελείται από 70% νερό και το αίμα μας περισσότερο από 90%. Η σωστή ενυδάτωση αποκτά μεγαλύτερη αξία και σημασία όταν η καθημερινότητα μας συνδυάζεται με αθλητική δραστηριότητα όπου το νερό αποτελεί ΤΟΝ συνδετικό κρίκο μεταξύ υγείας και δραστηριότητας. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, με μερικούς απλούς και έξυπνους τρόπους το νερό ανοίγει πιο γρήγορα την πόρτα για να χάσουμε περιττό βάρος. Το παρόν άρθρο πραγματεύεται ακριβώς αυτό.

Το νερό αδυνατίζει γιατί ξυπνάει τον μεταβολισμό.

Το γεγονός οτι το νερό δεν έχει καθόλου θερμίδες το κατατάσσει πρώτο και με διαφορά στη λίστα των θερμογενετικών τροφών. Θερμογένεση ονομάζεται η διαδικασία όπου δεσμεύονται ενεργειακοί πόροι που χρειάζεται ο οργανισμός (καύση θερμίδων) προκειμένου να παράξει την πέψη μίας τροφής. Έρευνες που έχουν δημοσιευτεί αναφέρουν πώς η άμεση κατανάλωση 500ml νερού μπορούν να προκαλέσουν μέσα στην επόμενη ώρα αύξηση του μεταβολισμού μεγαλύτερη από 20% μέσω της διαδικασίας της θερμογένεσης.

Το νερό αδυνατίζει γιατί καθαρίζει τον οργανισμό.

Πόσο μάλλον όταν η κατανάλωση νερού γίνεται με άδειο στομάχι σαν πρώτη δραστηριότητα σε κάθε καινούργια μας ημέρα. Με αυτό τον τρόπο, το νερό βοηθά στην ομαλή λειτουργία του οργανισμού και την αποβολή τοξινών, ενώ “καθαρίζει” το παχύ έντερο αφού απορροφόνται ταχύτερα και πιο αποτελεσματικά οι θρεπτικές ουσίες των τροφών που έχουν καταναλωθεί την προηγούμενη ημέρα.

Το νερό αδυνατίζει γιατί προκαλεί κορεσμό.

Η φράση “δε πεινούσες, διψούσες”, έρχεται μέσα από ένα ανέκδοτο να επαληθεύσει αυτό που είναι πραγματικό γεγονός. Δύο ποτήρια νερό μισή ώρα τουλάχιστον πριν από κάθε μας γεύμα, χωρίς να αλλάξουμε τίποτα στις συνήθειες της διατροφής μας (ούτε και την ώρα που συνηθίζουμε να τρώμε) είναι ικανός παράγοντας να δείξει μείωση στις ενδείξεις της ζυγαριάς. Ο λόγος είναι απλός και προφανής. Η αίσθηση του κορεσμού μας “αναγκάζει” να καταναλώνουμε λιγότερη τροφή, απ’ότι συνήθως. Εάν καταφέρουμε και προκαθορίσουμε χρονικά τα γεύματα μας χωρίς απαραίτητα να πεινάσουμε για να φάμε, τότε τα αποτελέσματα που θα δούμε στο ζύγι θα είναι θεαματικά.

Το νερό αδυνατίζει αν πίνουμε μόνο νερό.

Αν αντικαταστήσουμε όλα τα υγρά με νερό, όπως χυμούς, αναψυκτικά και γάλα αυτόματα μειώνουμε δραστικά τον αριθμό θερμίδων που καταναλώνουμε καθημερινά. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει οι χυμοί να γίνουν 1-2 φρούτα που θα αντικαταστήσουν ένα από τα ενδιάμεσα γεύματα μας και το γάλα να γίνει γιαούρτι που θα το καταναλώσουμε στο βραδινό μας γεύμα. Για τα αναψυκτικά δε χρειάζεται να κάνουμε λόγο.

Το νερό αδυνατίζει αλλά με προσοχή.

Απαιτείται λίγο προσοχή την ώρα που πίνουμε νερό. Τόσο κατά τη διάρκεια, όσο και μετά το πέρας του φαγητού τα αποτελέσματα δυστυχώς δεν είναι ίδια. Το στομάχι αυτόματα εκκρίνει μικρότερη ποσότητα πεπτικού υγρού με αποτέλεσμα να καθυστερεί η διαδικασία της πέψης και ορισμένες φορές να γίνεται πιο έντονη η παλινδρόμηση της τροφής.

Εφαρμόστε αυτούς τους 4 έξυπνους και απλούς κανόνες και χωρίς να αλλάξετε πολλά περισσότερα στην καθημερινότητά σας θα παρατηρήσετε πώς οι τιμές στη ζυγαριά θα αρχίσουν να μειώνονται απο την πρώτη κιόλας εβδομάδα.