Πρώτος αγώνας; Κάντο σωστά από την αρχή…

First run

Πρώτος αγώνας; Κάντο σωστά από την αρχή…

Η άνοιξη συνδυάζεται πάντα με αγωνιστικό αθλητισμό ακόμα και σε ερασιτεχνικό επίπεδο, ο οποίος βρίσκεται σε άνθιση τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα. Τρέξιμο και ποδηλασία είναι τα πρώτα αγωνίσματα στη λίστα και μετά από έναν χειμώνα γεμάτο προπονήσεις ήρθε η ώρα να συμμετάσχεις στον πρώτο σου αγώνα. Κάντο σωστά λοιπόν από την αρχή και φρόντισε η πρώτη σου επαφή με την αγωνιστική προσέγγιση στο χόμπι σου να συνδυαστεί με ένα μεγάλο χαμόγελο ικανοποίησης.

Πρώτος αγώνας; Φάε καλό πρωϊνό.

Διαβάζουμε τους 4 απόλυτους κανόνες Διατροφής πριν από αγώνα. Φροντίζουμε ο οργανισμός μας να έχει καύσιμο υλικό για τον πρώτο μας αγώνα, αλλά ταυτόχρονα να έχει και το σωστό καύσιμο. Δεν πειραματιζόμαστε με τροφές που δεν έχουμε τεστάρει σε προπονήσεις και πάντα το στομάχι μας θα πρέπει να είναι ελαφρύ για την αγωνιστική δοκιμασία. Αυτό προϋποθέτει να φάμε πρωϊνό 2-3 ώρες πριν τον αγώνα και να είναι σχετικά στεγνό με όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Η ενυδάτωση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και φροντίζουμε για αυτή από την πρώτη στιγμή που θα ξυπνήσουμε.

Πρώτος αγώνας; Προετοιμάσου από νωρίς.

Μην αφήσεις τις ετοιμασίες για την τελευταία στιγμή. Ετοίμασε το αγωνιστικό σου σακίδιο από το προηγούμενο βράδυ ξεκινώντας από τα πολύ βασικά που δεν πρέπει να αμελήσεις. Ο αριθμός συμμετοχής, τα αγωνιστικά σου παπούτσια, μία αλλαξιά με ρούχα είναι σίγουρα κάποια από αυτά. Βάλε από το προηγούμενο βράδυ να φορτίσεις τον εξοπλισμό που θα χρησιμοποιήσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα. Όταν ξυπνήσεις θα έχεις μόνο να ασχοληθείς με το πρωϊνό σου και την ψυχολογία σου.

Πρώτος αγώνας; Χαλάρωσε και ξεκουράσου.

Η προηγούμενη ημέρα δεν θέλει ξενύχτι, φασαρία και αλκοόλ. Αρχικά χαλάρωσε το σώμα με ένα ζεστό μπάνιο. Δοκίμασε ένα ελαφρύ γεύμα πλούσιο σε υδατάνθρακες και φρόντισε να ξαπλώσεις νωρίς παρέα με ένα βιβλίο που σου αρέσει. Μην ασχολείσαι με τον αγώνα αφού η προετοιμασία σου έχει πια ολοκληρωθεί. Η ψυχολογική προετοιμασία είναι αυτή που θα πρέπει να εστιάσεις και ένα βιβλίο θα σε βοηθήσει ακριβώς σε αυτό. Προσπάθησε να κοιμηθείς 8-9 ώρες γεμάτες ώστε να ξυπνήσεις με ψυχολογία νικητή.

Πρώτος αγώνας; Πήγαινε από νωρίς.

Μιας και είσαι άπειρος σε αγωνιστικές συμμετοχές, φρόντισε να πας λίγο νωρίτερα για να ολοκληρώσεις την εγγραφή σου. Εξοικειώσου με τον χώρο και παρατήρησε πράγματα που μπορούν να σου φανούν χρήσιμα στη συνέχεια. Το σωστό ζέσταμα είναι η πρώτη αγωνιστική σου δραστηριότητα που θα σε φέρει στην γραμμή αφετηρίας έτοιμο για τον πρώτο σου αγώνα.

Πρώτος αγώνας; Ακολούθησε τον ρυθμό σου.

Μην στηθείς στις πρώτες σειρές όπου πιο έμπειροι αθλητές θα δώσουν ένα γρήγορο ρυθμό. Μη φοβάσαι μήπως τερματίσεις τελευταίος και απόλαυσε αυτό που κάνεις. Συγκεντρώσου από την αρχή στον δικό σου ρυθμό, στις δικές σου αναπνοές. Μέχρι τα μισά της διαδρομής θα πρέπει να έχεις φροντίσει το λαχάνιασμα σου να είναι αρκετά ελαφρύ. Μετά το μέσο της διαδρομής ανέβασε σταδιακά ρυθμό υπολογίζοντας τις δυνάμεις σου μεχρι τον τερματισμό.

Πρώτος αγώνας; Μην πας μόνος σου.

Πνίξου σε αγκαλιές φίλων και αγαπημένων προσώπων. Κατάφερες κάτι μοναδικό για σένα και τα συναισθήματα που σε πλημμυρίζουν πρέπει να τα μοιραστείς. Κράτα αναμνήσεις, φωτογραφίες και μετάλλιο και φτιάξε την μικρή σου ιστορία μέσα στο μυαλό σου. Μοιράσου την εμπειρία σου και παρακίνησε και άλλους να τρέξουν τον πρώτο τους αγώνα. Τώρα πια ξέρεις τι πρέπει να κάνεις.

Καλή επιτυχία στον πρώτο σου αγώνα.