Κάνε προπόνηση στις διακοπές σου.

summer training

Κάνε προπόνηση στις διακοπές σου / Γενικά.

Καλοκαίρι σημαίνει καλή διάθεση, καλό φαγητό και ξεκούραση από επαγγελματικές δραστηριότητες. Οι προπονήσεις και η διατροφή δεν αποτελούν εξαίρεση αλλά το καλοκαίρι μπορεί να μας βοηθήσει να συνδυάσουμε μία διαφορετική και πιο ήπια προπονητική προσέγγιση είτε στο άθλημα που ακολουθούμε (δε συνίσταται) είτε σε διαφορετικό με την κουλτούρα μας sport.

Κάνε προπόνηση στις διακοπές σου / Κολύμβηση.

Καλοκαίρι ίσον θάλασσα και η προπόνηση στις διακοπές συνδυάζεται με την επίσκεψη μας στη παραλία. Καλές διατάσεις με περιστροφές ώμων, ζέσταμα τρέχοντας χαλαρά στην ακτή, γυαλάκια και μπαίνεις στην θάλασσα ζεστός. Φρόντισε να ξεκινήσεις με το αγαπημένο σου στυλ και κάνε εναλλαγές στα τρία βασικά στυλ κολύμβησης (ελεύθερο, πρόσθιο και ύπτιο) στους χρόνους που σου αρέσει. 45 λεπτά κάθε ημέρα κολύμβηση στη θάλασσα θα δυναμώσουν τον κορμό σου, θα χαλαρώσουν το μυαλό σου και θα αφήσουν χώρο στο στομάχι για να φας το παγωτό χωρίς τύψεις.

Κάνε προπόνηση στις διακοπές σου / Τρέξιμο.

Το τρέξιμο είναι το άθλημα που το κουβαλάς πάντα μαζί σου χωρίς να κουβαλάς τίποτα ιδιαίτερο. Ξέχνα τις διαλειματικές και τις εντάσεις, φτιάξε music list στο mp3 και ξεκίνα να εξερευνείς, τρέχοντας. Αερόβιος ρυθμός νωρίς το πρωί για να μη σε πιάσει ο ήλιος, καλή ενυδάτωση πριν ξεκινήσεις, απαραίτητο καπέλο και αντιηλιακό για προστασία και 60 – 75 λεπτά κάθε ημέρα θα γεμίσουν το σώμα σου ενέργεια και ενδορφίνες. Το τρέξιμο δίπλα στη θάλασσα είναι από τα αγαπημένα των διακοπών αλλά και οι πιο ανηφορικές εξορμήσεις στα διάφορα λοφάκια με ξωκλήσια είναι πάντα μέσα στο πρόγραμμα. Κάθε ημέρα ακολούθησε μία διαφορετική διαδρομή. Διατάσεις, πρωϊνό και είσαι έτοιμος για ξαπλώστρα και καφέ.

Κάνε προπόνηση στις διακοπές σου / Ποδηλασία.

Ξέχνα τα ποδήλατα δρόμου και τα στενά jersey και κολάν. Βερμούδα, προστατευτικό pad και ένα mountain bike που θα σε βάλει σε όμορφα χωμάτινα μονοπάτια και απόμερες παραλίες. Κάθε ημέρα καινούργια εξερεύνηση, σακίδιο στη πλάτη, κράνος, αθλητικό παπούτσι και παγούρι με νερό. Κάνεις αποστάσεις 20-25 χιλιομέτρων με παρέα και βρίσκεις το μέρος που θες να κολυμπήσεις. Ταβερνάκι για φαγητό και νωρίς το απόγευμα παίρνεις τον δρόμο της επιστροφής. Μη ξεχνάς να έχεις μαζί σου σαμπρέλες και τρόμπα χεριού για τα μικρά ποδηλατικά απρόοπτα.

Κάνε ό,τι δεν συνηθίζεις να κάνεις και θα συνειδητοποιήσεις πώς τα sport το καλοκαίρι είναι εξίσου διασκεδαστικά όταν συνδυάζονται με διακοπές, καινούργιες εικόνες και καινούργιες εμπειρίες. Κολύμβηση και τρέξιμο θα είναι οι δικές μου φετινές επιλογές.