Τρέξιμο στις διακοπές. Μάθε πώς και τι πρέπει να κάνεις.

τρέξιμο_στις_διακοπές

Τρέξιμο στις διακοπές. Μάθε πώς και τι πρέπει να κάνεις.

Το άρθρο μας Προπόνηση στις διακοπές μας δίνει ιδέες και προτάσεις για να συνεχίζουμε να αθλούμαστε πιο ήπια και σαφώς πιο διασκεδαστικά την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών. Το τρέξιμο αποτελεί μοναδικό άθλημα που το κουβαλάμε πάντα μαζί μας και το μόνο που χρειάζεται είναι όρεξη. Υπάρχουν όμως και μερικά tips τα οποία καλό είναι να ακολουθούμε για να μπορούμε να τρέχουμε εύκολα, γρήγορα και προπαντός με ασφάλεια.

Τρέξιμο στις διακοπές.Τρέξε πολύ νωρίς ή πολύ αργά.

Φρόντισε να μην εκτεθείς ιδιαίτερα στον ήλιο γιατί η ηλίαση και η αφυδάτωση παραμονεύουν. Ξύπνησε από νωρίς το πρωί (πριν τις 7) ή επέλεξε να τρέξεις με τη δύση του ηλίου. Σε κάθε περίπτωση η δροσιά στην ατμόσφαιρα θα σε βοηθήσουν και σωματικά αλλά και ψυχολογικά.

Τρέξιμο στις διακοπές. Πίνε νερό.

Έχουμε ήδη αναφέρει τις ευεργετικές ιδιότητες της καλής ενυδάτωσης, η οποία έχει πολύ μεγαλύτερη αξία την καλοκαιρινή περίοδο λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας του περιβάλλοντος και της extra φυσικής διαδικασίας του οργανισμού για έλεγχο της θερμοκρασίας του σώματος μέσω του ιδρώτα. Καλοκαίρι ίσον απώλεια υγρών και η πρόληψη γίνεται πάντα με σωστή ενυδάτωση με υγρά και φρούτα καθ’ολη τη διάρκεια της ημέρας.

Τρέξιμο στις διακοπές. Βάλε extra προστασία.

Καπέλο και αντιηλιακό θα πρέπει να σε συντροφεύουν πάντα ανεξαρτήτως ώρας. Λευκά ρούχα και σωστός δρομικός εξοπλισμός θα κάνουν την προπόνηση σου πιο άνετη. Φόρεσε κολάν και απέφυγε τα βαμβακερά.

Τρέξιμο στις διακοπές. Κράτησε σταθερό ρυθμό.

Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι για χαλάρωση, όπως ακριβώς πρέπει να είναι και το τρέξιμο μας. Jogging σταθερού ρυθμού στις ζώνες 1 και 2 και μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να απολαύσουμε τις εναλλακτικές διαδρομές που θα ανακαλύψουμε τρέχοντας. Προσοχή στα ανηφορικά σημεία όσον αφορά τη διατήρηση σταθερού ρυθμού (καρδιά).

Τρέξιμο στις διακοπές. Βρες νέες διαδρομές.

Κάνε την κάθε ημέρα μια διαφορετική ιστορία για να αφηγείσαι επιλέγοντας διαφορετικές διαδρομές. “Κόψε” τον χρόνο στη μέση και φρόντισε να θυμάσαι τη διαδρομή για την επιστροφή. Φρόντισε να τρέχεις στην άκρη του δρόμου από την αντίθετη πλευρά του ρεύματος για να είσαι με πρόσωπο στα διερχόμενα οχήματα. Στις “τυφλές” κλειστές στροφές φρόντισε να είσαι έγκαιρα από την ανοιχτή πλευρά της στροφής. Μην ξεχνάς πώς οι κάτοικοι της περιοχής μάλλον δεν είναι συνηθισμένοι να βλέπουν ανθρώπους να τρέχουν πρωί πρωί κατακαλόκαιρο στα χωράφια.

Τρέξιμο στις διακοπές. Μην ξεχάσεις.

Να κάνεις ζέσταμα στην αρχή και αποθεραπεία μαζί με διατάσεις στο τέλος για να αποφύγεις πιθανούς τραυματισμούς κατά το τρέξιμο. Επίσης μουσική σε κινητό ή mp3 player σε κανονική ένταση βοηθάει στο να προπονούμαστε με ρυθμό, πιο ευχάριστα και ταυτόχρονα να αντιλαμβανόμαστε τους ήχους από το περιβάλλον.

Καλή μας διασκέδαση τρέχοντας.