Τρέχοντας στον πεζόδρομο των Αγίων Αναργύρων.

pezodromos

Τρέχοντας στον πεζόδρομο των Αγίων Αναργύρων / Γενικά.

Οι Άγιοι Ανάργυροι αποτελούν μία από τις συνοικίες της Αθήνας οι οποίες αναβαθμίζονται σταθερά και σταδιακά. Απόδειξη σε αυτό είναι η ολοκλήρωση του έργου υπογειοποίησης του προαστιακού σιδηροδρόμου και η ανάπλαση της κεντρικής λωρίδας της οδού Κωνσταντινουπόλεως σε χώρο πρασίνου, παιχνιδιού και άθλησης. Ένας νέος πεζόδρομος / ποδηλατόδρομος ήρθε για να μείνει στους Αγίους Αναργύρους και τον επισκεφτήκαμε για να τον τρέξουμε αλλά και περπατήσουμε.

Τρέχοντας στον πεζόδρομο των Αγίων Αναργύρων / Υψομετρικά και κλίση.

Το προφίλ της διαδρομής στην παρακάτω εικόνα.

running_route

Τρέχοντας στον πεζόδρομο των Αγίων Αναργύρων / Χάρτης διαδρομής.

Αναλυτικά χαρακτηριστικά της διαδρομής με τον χάρτη στο παρακάτω σύνδεσμο. Μπορείτε να κάνετε extract τον χάρτη σε αρχείο gpx,tcx ή kml.

http://ridewithgps.com/routes/5415419

Από τον σταθμό του προαστιακού “Αγίων Αναργύρων” ως τον σταθμό Πύργος “Πύργος Βασιλίσσης” εκτείνεται ο νέος πεζόδρομος. Με βόρεια κατεύθυνση η κλίση είναι ελαφρά ανηφορική και το ταρτάν που τρέχεις κάνει καλή απόσβεση από τριβές σε γόνατα και πέλματα.

Τρέχοντας στον πεζόδρομο των Αγίων Αναργύρων καθημερινά θα ανακαλύψεις μικρές εναλλακτικές διαδρομές οι οποίες είτε μπορείς να συνεχίσεις και να μεταβείς σε ήπιας κυκλοφορίας ασφάλτινους δρόμους, είτε να επισκεφτείς το πάρκο Αντώνης Τρίτσης και να συνεχίσεις την δραστηριότητα σε ελαφρύ χωματόδρομο. Ο χώρος φυσικά δεν είναι μόνο τρέξιμο ή ποδήλατο αφού δημιουργήθηκαν και γήπεδα basket, tennis και 5×5 σε συνδυασμό με παιδικές χαρές για τους μικρούς μας φίλους.

Ο πεζόδρομος των Αγίων Αναργύρων αποτελεί μία all around λύση για όλη την οικογένεια και ελπίζουμε σύντομα να είναι το πρώτο βήμα για κάτι μεγαλύτερο που θα αγκαλιάσει όλη την Αττική.