Μετάβαση από compact σε standard δισκοβραχίωνα.

Hirth_joint

Πότε να περάσω από compact σε standard δισκοβραχίωνα / Γενικά.

Το πιο συνηθισμένο setup σε ένα εισαγωγικό ποδήλατο δρόμου είναι διπλός δισκοβραχίωνας compact (δηλαδή ο μεγάλος δίσκος έχει 50 δόντια και ο μικρός 34 δόντια) και κασέτα με 10 γρανάζια 12-25 (το μικρότερο γρανάζι να είναι το 12 και το μεγαλύτερο το 25). Σε αυτή τη σύνθεση η πιο δύσκολη στο στροφάρισμα ταχύτητα είναι ο συνδυασμός 50/12 (4,17 ratio) και η πιο εύκολη είναι ο συνδυασμός 34/25 (1,36ratio).

Στον αντίποδα ένας standard δισκοβραχίωνας δίνει ένα πιο αγωνιστικό ποδηλατικό setup αυξάνοντας την διάμετρο στους δίσκους από 50 σε 53 και από 34 σε 39. Το ratio αντίστοιχα δυσκολεύει σε 4,42 και στον πιο εύκολο συνδυασμό σε 1,56 κάνοντας τις ανηφόρες λίγο πιο δύσκολες.

Μετά από αρκετούς μήνες από την αγορά του πρώτου ποδηλάτου δρόμου και ανάλογα και με την χρήση είναι σχεδόν σίγουρο πώς οι πρώτες σκέψεις για αναβάθμιση θα κάνουν την εμφάνιση τους. Όπως έχουμε ήδη γράψει στο άρθρο μας για αλλαγή κασέτας (που είναι μία εύκολη και φτηνή αλλαγή), μία ουσιαστική αλλαγή στον εξοπλισμό είναι η μετάβαση από compact σε standard δισκοβραχίωνα. Πότε όμως είναι η κατάλληλη στιγμή για την μετάβαση;

Πότε να περάσω από compact σε standard δισκοβραχίωνα / Ενδείξεις.

  • Περνάω σε standard δισκοβραχίωνα γιατί κάνω πολλά χιλιόμετρα τον μήνα. Αποτελεί έναν καλό λόγο να αρχίζεις να το σκέφτεσαι. Εάν ασχολείσαι ιδιαίτερα ενεργά (περισσότερο από 18 μήνες) με την ποδηλασία δρόμου και βαθμιαία έχεις καθιερώσει τα 1000 χιλιόμετρα το μήνα σίγουρα μία τέτοια μετάβαση αποτελεί μία φυσική εξέλιξη σε σώμα αλλά και μυαλό.

  • Περνάω σε standard δισκοβραχίωνα γιατί το 50/12 έχει γίνει ιδιαίτερα ελαφρύ. Ποδηλατείς καιρό μέσα σε δυνατά γκρουπ και έχεις ξεκινήσει να συμμετέχεις σε αγώνες ποδηλασίας. Έχεις τη δυνατότητα σε καρδιά και πόδια να ακολουθείς  αλλά το στροφάρισμα σου σε ευθείες και κατηφόρες ξεπερνάει το 110 αρκετά συχνά. Μία μετάβαση σε standard δισκοβραχίωνα θα κάνει πιο αποδοτική την προσπάθεια σου σε σωστές στροφές. 

  • Περνάω σε standard δισκοβραχίωνα γιατί χρησιμοποιώ σπάνια το 25αρι γρανάζι. Ανεβαίνεις Πάρνηθα και Κατσιμίδι σε ρυθμό tempo με στροφάρισμα κοντά στις 75 στροφές και σχεδόν πάντα με 23αρι γρανάζι. Το 25 το χρησιμοποιείς πιο αραιά, ενώ οι διαδρομές που καθιερώνεις για προπονήσεις είναι σε φυσιολογικές κλίσεις. Τόσο τα πόδια όσο και το τερέν προτρέπουν να κάνεις την αλλαγή.

Ας μην ξεχνάμε πώς η ταχύτητα που χρησιμοποιούμε είναι συνδυασμός δισκοβραχίωνα και κασέτας. Μία αλλαγή σε standard δισκοβραχίωνα μπορεί κάλιστα συνοδευτεί με ταυτόχρονη αλλαγή σε ελαφρύτερο τελικό γρανάζι κασέτας. Με αυτό τον τρόπο μπορείς και διατηρείς παρόμοιο ratio για τα ανηφορικά πατήματα και δίνεις χρόνο στον εαυτό σου να συνηθίσει την μετάβαση. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να προσέξεις τις διαφορές στην κλιμάκωση των ταχυτήτων αφού τα πατήματα κατά τις αλλαγές θα αποκτήσουν ένα “κενό” που δεν έχεις συνηθίσει στα πόδια.

Μια επίσκεψη σε ποδηλατικό κατάστημα θα σου λύσει τις όποιες απορίες και θα σε βοηθήσει να πάρεις την σωστή απόφαση. Εναλλακτικά μπορείς να διαβάσεις ένα λεπτομερέστατο άρθρο στα αγγλικά.

Καλές αναβαθμίσεις.