Αύγουστος. Ήρθε ο μήνας για να χαλαρώσεις.

august

O Αύγουστος είναι ο μήνας για να χαλαρώσεις.

Η αρχή της περιοδικότητας που χρησιμοποιείται ευρέως σε όλες σχεδόν τις προπονητικές μεθόδους ακολουθείται πιστά και από ένα αντίστοιχο πρόγραμμα διατροφής. Οι κύκλοι που εφαρμόζονται ή οι μικρόκυκλοι κατά την περίοδο της σεζόν τροφοδοτούν μυαλό, σώμα και ψυχολογία για να μπορεί να ανταπεξέλθει στο απαιτητικό πρόγραμμα. Ο Αύγουστος έρχεται την κατάλληλη στιγμή για να χαλαρώσει λίγο αυτούς τους ρυθμούς και να μας βοηθήσει να ανακτήσουμε τις δυνάμεις μας. Στην ποδηλασία, στο τρέξιμο αλλά και στο τρίαθλο απομένει ακόμα 1/3 αγωνιστικής σεζόν. Δύο εβδομάδες ξεκούρασης μέσα στον Αύγουστο είναι σίγουρο πώς θα μας βοηθήσουν να κάνουμε ένα γερό finish μέσα στο φθινόπωρο.

Κάνουμε ήπια εναλλακτική άσκηση.

Ακόμα και η καθόλου άσκηση μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να είναι πιο χρήσιμη, αλλά συνήθως τα δραστήρια άτομα δεν μπορούν να μείνουν πολύ καιρό χωρίς να εξασκήσουν μυϊκά το σώμα τους. Το άρθρο Κάνε προπόνηση στις διακοπές θα μας δώσει αυτό ακριβώς που χρειαζόμαστε.

Σταματάμε το ζύγι.

Η καλή πρακτική του ζυγίσματος της τροφής αλλά και του βάρους μας δεν είναι καλή πρακτική για την περίοδο που χαλαρώνουμε. Ο Αύγουστος βοηθάει να ανακάμψουμε ψυχολογικά αφού το ζύγισμα μας θέτει σε όρια και ως ένα βαθμό κατευθύνει τις ενέργειες μας. Για όσο δεν γνωρίζουμε δεν έχουμε και πρόβλημα, αρκεί αυτή η περίοδος να διαρκέσει όσο ο Αύγουστος.

Τρώμε λίγο junk food.

Και όμως επιτρέπεται. Λίγο junk food ακόμα και σε καθημερινό μοτίβο θα μας βοηθήσει να κάνουμε restart. Δεν είναι αυτοσκοπός να κυνηγάμε τις κρέπες όπου τις δούμε, αλλά αν κάτι μας κινήσει την προσοχή (ακόμα και αν είναι βάφλα με παγωτό) ας επιβραβεύσουμε τον εαυτό μας με οτι έχει πετύχει καθ’όλη τη διάρκεια της σεζόν. Με ένα γλυκό δε θα σταματήσουμε να είμαστε fit, αλλά στην τελική ο Αύγουστος για αυτό είναι. Θα χάσουμε λίγο την φόρμα μας αλλά θα την βρούμε εύκολα αρχής γενομένης από Σεπτέμβριο.

Αν και Αύγουστος συνεχίζουμε…

  • Να εφαρμόζουμε τα 5 γεύματα.
  • Να ενυδατωνόμαστε αρκετά.
  • Να κάνουμε την όποια άσκηση, παιχνίδι.
  • Να γελάμε.
  • Να κολυμπάμε.
  • Να ετοιμάζουμε το προπονητικό μας πλάνο για την καινούργια σεζόν.
  • Να θέτουμε στόχους.
  • Να ονειρευόμαστε.

Καλές διακοπές.