Χάσε βάρος με το myfitnesspal

myfitnesspal

myfitnesspal / τι είναι.

Δε το ανακαλύψαμε εμείς, ούτε καν βγάζουμε λεφτά από αυτή την εφαρμογή. Το myfitnesspal όμως μας το συνέστησαν, το δοκιμάσαμε, μας άρεσε και σας το παρουσιάζουμε. Τι είναι το myfitnesspal; Είναι μία δωρεάν web εφαρμογή που κάνεις μία απλή εγγραφή μέσω email και έχεις τα άπαντα περί διατροφής στον υπολογιστή σου (και ταυτόχρονα ότι έχουμε γράψει εμείς σε μερικές δεκάδες άρθρα). Με λίγα λόγια κάνει αυτά που εσύ δεν ξέρεις να κάνεις (προσεγγιστικά αλλά τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά καλά) αρκεί να τροφοδοτείς κάθε ημέρα με δεδομένα την σελίδα σου.

myfitnesspal /η αξιολόγηση μέσω του εργαλείου.

Κατά την δημιουργία λογαριασμού, όπως και σε κάθε διατροφολόγο που θα επισκεφτείς, η σελίδα θα σου ζητήσει κάποια αρχικά δεδομένα. Ύψος, βάρος και στόχο. Επίσης θα σου ζητήσει έναν στόχο βάρους για κάθε εβδομάδα και η πρόταση του pressyourlimits είναι να μην ξεπερνάει το 1 κιλό την εβδομάδα. Η αξιολόγηση σου θα κλείσει με το τι τύπος ανθρώπου είσαι όσον αφορά τις καθημερινές σου δραστηριότητες αλλά και ερωτήσεις για το πόσες αθλητικές δραστηριότητες μπορείς και θέλεις να κάνεις την εβδομάδα. Φρόντισε να γράψεις την αλήθεια γιατί το calculator αρχίζει και δουλεύει.

Με το πάτημα ενός κουμπιού σου δίνει τον αριθμό των θερμίδων που πρέπει να είναι ο ημερήσιος στόχος σου για να πετύχεις την μείωση του βάρους που θες. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Για να είμαστε ακριβείς αυτό δεν είναι τίποτα, αφού εμπειρικά ο οποιοσδήποτε μπορεί να πετάξει ένα νούμερο θερμίδων που να “δουλεύει”.

Το myfitnesspal σου κατακερματίζει τις θερμίδες αυτόματα σε πρωτεϊνες, υδατάνθρακες και λίπη ενώ το πιο εντυπωσιακό είναι πώς έχει μία τεράστια βάση δεδομένων για να βάζεις live τα γεύματα σου και να σου δείχνει τι υπόλοιπο έχεις για τα επόμενα γεύματα. Αν για κάποιο λόγο οι θερμίδες σου μηδενίσουν (έφαγες περισσότερο) πριν τελειώσει η ημέρα, τότε ήρθε η ώρα να κάνεις και γυμναστική. Εισάγεις στην εφαρμογή την προπόνηση σου και ως διά μαγείας έχεις κερδίσει θερμίδες πίσω, θερμίδες που μπορείς να καταναλώσεις σε τροφή. Η εφαρμογή σε αξιολογεί καθημερινά και στο πόσο καταναλώνεις, αλλά και στο πόσο καις.

myfitnesspal /η αξιολόγηση του pressyourlimits.

Η μέθοδος του pressyourlimits  που στηρίζεται σε μετρήσεις, κατακερματισμό τροφών, βάση δεδομένων αλλά και στήσιμο διατροφικού πλάνου ήρθε να αντιπαραθέσει ένα έτοιμο πλάνο που δουλεύει με τα αποτελέσματα του myfitnesspal. Η σύγκριση φαίνεται στον παρακάτω πίνακα.

COMPARISON

Η εικόνα μιλάει από μόνη της και η μόνη αισθητή διαφοροποίηση είναι στην διατροφική προσέγγιση την οποία εμείς εστιάσαμε στην πρωτεϊνη, ενώ η εφαρμογή στα καλά λιπαρά. Ακόμα και σε αυτό θα συμφωνήσουμε απόλυτα.

Το myfitnesspal έχει πολλές δυνατότητες και συγχρονίζεται και με αθλητικές εφαρμογές (training peaks, garmin connect) όπου περνάνε αυτόματα οι προπονήσεις  και ενημερώνεται άμεσα το καθημερινό θερμιδικό ισοζύγιο (οι θερμίδες δηλαδή που έχετε να κάψετε με τις θερμίδες που έχετε να καταναλώσετε). Για όλους εσάς που θέλετε να βάλετε άμεσα έναν διατροφικό στόχο και ψάχνετε μία καλή, εύκολη και δωρεάν λύση το myfitnesspal δείχνει τον δρόμο.