Βιοκλιματικό κολυμβητήριο Βύρωνα.

swimming

Βιοκλιματικό κολυμβητήριο Βύρωνα.

Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα δείχνει σε κάποιες περιπτώσεις να οδηγεί τους ανθρώπους σε διαφορετικό τρόπο σκέψης  και τους ωθεί σε πράξεις και ενέργειες εναλλακτικές, οικονομικές και ορθά διαχειριστικές. Η έλλειψη και ο μεγάλος περιορισμός του διαθέσιμου budget βοήθησε κάποια μυαλά να αρχίσουν να σκέφτονται “περιβαλλοντικά” και οι απόψεις που μέχρι κάποια χρόνια έβρισκαν ισχυρές αντιστάσεις, τώρα με την βοήθεια και των κοινοτικών κονδυλίων να αποτελούν μέρος της νέας πραγματικότητας. Οι δήμοι και οι κοινότητες πήραν μπροστά και ο Βύρωνας κάνει την αρχή με το κλειστό Βιοκλιματικό κολυμβητήριο “Χρήστος Ταμπαξής”.

Βιοκλιματικό κολυμβητήριο Βύρωνα / Εγκαταστάσεις κολυμβητηρίου.

Το Βιοκλιματικό κολυμβητήριο βρίσκεται στην έξοδο της οδού Κατεχάκη κάτω από το κοιμητήριο του Βύρωνα. Αποτελείται από 4 επίπεδα και διαθέτει 25αρα πισίνα για ενήλικες και παιδιά καθώς και μικρή πισίνα για εκμάθηση των νηπίων. Διαθέτει υπόγειο χώρο στάθμευσης, αίθουσα προβολών και εκδηλώσεων, χώρο εστιατορίου, καθώς και χώρους περιπάτου και παιδικής χαράς.

Βιοκλιματικό κολυμβητήριο Βύρωνα με αγάπη για το περιβάλλον.

Το νέο κολυμβητήριο παράγει ενέργεια μέσω φωτοβολταϊκών συστημάτων και ηλιακών συλλεκτήρων, ενώ χρησιμοποιεί βιοκλιματικά σκίαστρα και άλλες τεχνικές θερμομόνωσης, όπως ενεργειακούς υαλοπίνακες, θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα αλουμινίου, αυξημένου πάχους θερμομόνωση, αντλίες θερμότητας κλπ. Με λίγα λόγια το βιοκλιματικό κολυμβητήριο καταναλώνει 60% λιγότερη ενέργεια σε σχέση με ένα συμβατικό. Πλέον τα συμβατικά γυμναστήρια των δήμων “μπαίνουν μέσα” οικονομικά με αποτέλεσμα να συντηρούνται σπανιότερα, να φθίνει η ποιότητα των υπηρεσιών και να οδηγούνται σε προσωρινό ή οριστικό κλείσιμο.

Το παρόν κολυμβητήριο αποτελεί προορισμό για όλους τους επίδοξους κολυμβητές και τριαθλητές του δήμου Βύρωνα και των γύρω περιοχών και για αυτό τον λόγο το άρθρο μπαίνει στην κατηγορία Διαδρομές. Το παράδειγμα του Βύρωνα ακολουθούν και άλλοι δήμοι όπως του Περιστερίου, των Αγίων Αναργύρων και του Π. Φαλήρου.

Καλές προπονήσεις και βουτιές.