Ενέργεια, γυμναστική και αδυνάτισμα.

Πρωινή γυμναστική και διατροφή

Ενέργεια, γυμναστική και αδυνάτισμα / Γενικά.

Ενέργεια, γυμναστική και αδυνάτισμα αποτελούν το τρίπτυχο της επιτυχίας και εγγυώνται ένα σίγουρο αποτέλεσμα για οποιονδήποτε εφαρμόζει απλές πρακτικές στην καθημερινότητά του. Η διατροφή μέσω των τροφών υψηλής ποιότητας δίνει την καθημερινή ενέργεια για την γυμναστική και το υγιές σώμα έρχεται ως αποτέλεσμα μίας ποιοτικής και γεμάτης με δραστηριότητες (αθλητικές, επαγγελματικές, προσωπικές) ζωή.

Ενέργεια, γυμναστική και αδυνάτισμα / Πρωϊνή γυμναστική.

Έρευνες αποδεικνύουν αυτό που πολλοί αισθανόμαστε στη πράξη. Η πρωινή γυμναστική αυξάνει την ενέργειά μας και την διατηρεί κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι ενδορφίνες που εκλύονται βοηθούν στην καλή ψυχική διάθεση και μένουν ενεργές για αρκετές ώρες και ενώ μερικές φορές η όλη προσπάθεια φαντάζει ιδιαίτερα δύσκολη, το σώμα συνηθίζει γρήγορα και μέχρι να το καταλάβουμε θα είμαστε διαφορετικοί άνθρωποι. Ακόμα και 20 λεπτά περπάτημα το πρωί, κάθε πρωί είναι ικανά να κάνουν την αλλαγή.

Ενέργεια, γυμναστική και αδυνάτισμα / Τρέφουμε το μυϊκό μας σύστημα.

Μετά την πρωϊνή γυμναστική θα πρέπει να σιγουρευτούμε ότι οι μυς λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα συστατικά που τους βοηθάνε να τρέφονται και λειτουργούν σωστά. Οι άπαχες πρωτεϊνες έχουν τον πρώτο λόγο ενώ τα αποξηραμένα φρούτα και οι φρέσκες μπανάνες προσφέρουν απαραίτητο υδατάνθρακα και κάλιο για να αποφεύγουμε τις κράμπες και την αδυναμία. Για το μεσημεριανό ένα πλούσιο σε πρωτεϊνες και σε omega 3 λιπαρά οξέα γεύμα, όπως είναι ο σολομός και η σαρδέλα είναι επιβεβλημένο ενώ κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας τόσο τα φρέσκα λαχανικά όσο και τα φρούτα (με μέτρο) μας δίνουν τις βιταμίνες και την ενέργεια για να συνεχίζουμε.

H ενυδάτωση πρέπει να παραμένει σε υψηλά επίπεδα για όλες τις ημέρες, ενώ τα πολλά και συχνά γεύματα θα μας εξασφαλίσουν οτι οι δείκτες του γλυκαιμικού δείκτη είναι στα σωστά επίπεδα και η επιθυμία μας για γλυκό θα είναι ιδιαίτερα χαμηλή. Ένα tip που αποδεδειγμένα δουλεύει είναι να μασάμε καλά την τροφή μας. Εάν το ξεχνάμε ή δε το έχουμε συνηθίσει, μπορούμε να αρχίσουμε να μαγειρεύουμε τα γεύματα al dente. Στην αρχή μπορεί να μας κακοφανεί, αλλά όπως και με το δάγκωμα του μήλου βοηθάμε την υγεία των δοντιών μας, την ηπιότερη πέψη και τον άμεσο έλεγχο της ποσότητας της τροφής μέχρι να αισθανθούμε κορεσμό.