Τρέξιμο και κολύμβηση στη Σέριφο.

serifos sunset race

Τρέξιμο και κολύμβηση στη Σέριφο.

Κάπου στα μέσα του καλοκαιριού είχαμε ακούσει για το Serifos sunset race και δε το σκεφτήκαμε πολύ, είπαμε να πάμε Σέριφο, να δούμε την διοργάνωση, να δούμε το νησί και να αγωνιστούμε. Το σχετικό άρθρο με την γνωριμία μας με τα οργανωτικά και την διαδικασία εγγραφής έγινε post κάπου τέλη Αυγούστου και θα το βρείτε εδώ. Από τότε μέχρι και χτες κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι και τα περισσότερα είναι θετικά.

Τρέξιμο και κολύμβηση στη Σέριφο / Ο καιρός και οι πρώτες εντυπώσεις.

Τα δελτία καιρού έδιναν τις χειρότερες δυνατές προβλέψεις. Καταιγίδες, ισχυροί άνεμοι και κρύο. Ένα πραγματικό crash test για τους διοργανωτές αφού φέτος στο καλεντάρι είχαν συμπεριελάβει και την κολύμβηση. Αλλά καλύτερα ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Παρασκευή απόγευμα φτάνουμε στη Σέριφο και η διοργάνωση θέλει να τα κάνει όλα σωστά από την αρχή. Το λιμάνι είναι γεμάτο από ζωή και μπορείς να μάθεις άμεσα για το event απλά περπατώντας στον δρόμο. Αφίσες, συζητήσεις, αυτοκίνητα και η γραμματεία σε ένα πολυσύχναστο καφέ ανοιχτή να ενημερώνει τον κόσμο. Το κλίμα της παρέας ήταν έντονο και πολύ δυνατό που βοηθούσε τον οποιονδήποτε που δεν έχει επαφές με την τοπική κοινότητα να μπορεί να ζεσταθεί και να αισθάνεται ότι η επιτυχία ή όχι της διοργάνωσης είναι και δική του υπόθεση.

Τρέξιμο και κολύμβηση στη Σέριφο / Τα αθλήματα και οι λεπτομέρειες.

Σάββατο πρωί ο διπλός αγώνας των μικρών μας φίλων σε 500 και 1000 μέτρα τρέξιμο ήταν αυτό που περιμέναμε όλοι να δούμε για την επίσημη έναρξη των φετινών αγώνων.

kids_run

Το λιμάνι άδειασε, η μουσική μπήκε δυνατά, η βροχή περίμενε τους μικρούς αθλητές και ένα συναρπαστικό φινάλε γεμάτο φωνές, χειροκροτήματα, γέλια αλλά και κλάματα. Η διακοπή του αθλητικού μενού μέχρι το απόγευμα που θα έτρεχαν οι “μεγάλοι” έδωσε το ελεύθερο στον καιρό να εξαπολύσει την μανία του για μερικές ώρες.

Λίγο έξω από την χώρα, στη δυτική πλευρά του νησιού, στη περιοχή Βαγιά, νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου έγιναν οι αποστάσεις 5 και 10km αντίστοιχα. Το σκηνικό είχε μεταφερθεί αυτούσιο. Μουσική, κόσμος να ζεσταίνεται και μία διαδρομή όσο όμορφη να την χαζεύεις, τόσο δύσκολη να τρέχεις. Κόντρα 7αρια μποφόρ, χέρι με χέρι με το Αιγαίο, καινούργια άσφαλτος και ανεβοκατεβάσματα σε κλίσεις να τσακίζουν το mainstream δεκάρι του κλασικού Μαραθωνίου. Άγρια ομορφιά. Μία μικρή μπόρα μας συντρόφευσε για λίγα λεπτά, αλλά το ζεστό τσάι στον τερματισμό κράτησε τις μηχανές αναμμένες για την κολύμβηση (που ακόμα δεν ήταν σίγουρη) μέχρι την επόμενη ημέρα.

Έφτασε Κυριακή και αν και είχαμε γλυτώσει τις μπόρες, ο αέρας ήταν πιο δυνατός από ποτέ. Οι σταθεροί βοριάδες άλλαξαν τα σχέδια και οι 2 διαδρομές έγιναν μία, κοντά στην ακτή. Ίδια διαδρομή, διαφορετική απόσταση και με μικρή καθυστέρηση η θάλασσα γέμισε από κίτρινα και πορτοκαλί σκουφιά. Πάνω από 30 κολυμβητές όλων των ηλικιών, θαρραλέοι να δίνουν πραγματική μάχη με τα κύματα. Γρήγοροι χρόνοι, καλά περάσματα και όσοι είχαν προπονηθεί σε πισίνα τα βρήκαν σκούρα. Τα παιδιά έκλεισαν την διοργάνωση αθλητικά, όπως την είχαν ανοίξει συμβολικά μία ημέρα πριν.

Η τελετή λήξης 2 ώρες μετά, με όλον τον κόσμο να είναι παρών. Βραβεύσεις, δώρα, κύπελλα, μετάλλια, χειροκρότημα, φωτογραφίες, χαμόγελα και 2 δίσκοι με παραδοσιακά γλυκά να κόβουν βόλτες ανάμεσα στον κόσμο. Ακόμα σκεφτόμαστε τις στιγμές με χαμόγελο.

Τρέξιμο και κολύμβηση στη Σέριφο / Εντυπώσεις.

Οι διοργανωτές τα πήγαν καλά. Σίγουρα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης τα οποία τα γνωρίζουν πρώτα απ΄όλα οι ίδιοι. Τα επίσημα αποτελέσματα μία ημέρα μετά δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί και για κάποιον που παρακολουθεί το event από απόσταση σίγουρα έχει κενό στην ενημέρωση. Η τοπική κοινωνία βοήθησε αλλά και εδώ οι συμμετοχές από τους ντόπιους θα μπορούσαν να δώσουν extra ώθηση. Το νησί βρίσκεται υπό ανάπτυξη που σημαίνει ότι αν καρποφορήσει θεσμικά το event αυτά τα χρόνια, τα επόμενα θα γίνεται ολοένα και καλύτερο.

Αυτό που έχουμε να πούμε εμείς είναι πώς θα είμαστε και εκεί του χρόνου να το στηρίξουμε.