28/9/2014 – Κολυμπώντας στη Σέριφο / Race Report

swimming

Φωτογραφία από Chloé kritharas

Κολυμπώντας στη Σέριφο / Race Report.

Serifos sunset race λέγεται και αν βρίσκεσαι στη Σέριφο απαγορεύεται να το χάσεις! Αν πάλι δεν είσαι στο νησί κάνε ότι μπορείς για να έρθεις. Δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ενώ πρώτη φορά διοργανώνονται αγώνες κολύβησης. Πως να μην στηρίξουμε μια τέτοια προσπάθεια. Στους αγώνες κολύμβησης έχεις δύο επιλογές, 1000 και 3000 μέτρα. Για μένα η απόφαση ήταν απλή στα 1000 μέτρα και θα εξηγήσω το γιατί.

Έχω να προπονηθώ σχεδόν 2 χρόνια. Κάτι η εγκυμοσύνη και ερχομός του γιού μου, κάτι ο τραυματισμός και η επέμβαση στον ώμο μου με απομάκρυναν προσωρινά από τις πισίνες που τόσο αγαπώ. Όλα αυτά όμως δεν στάθηκαν εμπόδιο στην απόφαση μου να κολυμπήσω σε αυτό τον αγώνα. Η εμπειρία να κολυμπάς τέλος Σεπτέμβρη με 7 μποφόρ σε Κυκλαδίτικο νησί αναμενόταν μοναδική.

Κολυμπώντας στη Σέριφο / Η διαδρομή.

Ο καιρός στο νησί δεν ήταν ο καλύτερος δυνατός για τη διοργάνωση κολυμβητικού αγώνα. Αυτο όμως δεν πτόησε το ηθικό της οργανωτικής επιτροπής αλλά και της πλέον έμπειρης Lifeguard Hellas που ήταν υπεύθυνη για τη ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα. Η διαδρομή άλλαξε λίγο και οι σημαδούρες τοποθετήθηκαν παράλληλα με την ακτή. Μία διαδρομή και μία στροφή για τα 1000μέτρα, τρεις στροφές για τα 3000 μέτρα. Ξεκινώντας από το κέντρο της παραλίας κολυμπούσες 250 μέτρα αριστερά. Έφθανες στο δεύτερο σημείο αναφοράς και από εκεί άλλαζες κατεύθυνση και κολυμπούσες 500 μέτρα ακόμα όπου περνούσες την τελευταία σημαδούρα βλέποντας το σημείο τερματισμού να πλησιάζει.

Κολυμπώντας στη Σέριφο / Ο αγώνας.

Μια μικρή καθυστέρηση στην ώρα έναρξης ήταν αναμενόμενη. Δεν υπήρξε η παραμικρή δυσανασχέτηση. Απλα βρήκαμε περισσότερο χρόνο ώστε να γνωριστούμε καλύτερα με τους συναθλητές μας. Λίγο μετά τις 11:30 και οι τελευταίες οδηγίες δίνονται με τους αθλητές εντός νερού (ιδιαίτερα ζεστά και πεντακάθαρα νερά) και λίγο αργότερα ο ήχος της κόρνας ακούγεται δίνοντας το σήμα εκκίνησης.

Η αλήθεια είναι ότι ο κρύος αέρας λόγω του Βοριά που έπνεε στο νησί και το κύμα έκαναν την προσπάθεια για τα όχι και τόσο γυμνασμένα χέρια μου ακόμα πιο δύσκολη. Σκέψεις να εγκαταλείψω την προσπάθεια στα πρώτα 250 μέτρα έγιναν αρκετές. Περνώντας ομως την πρώτη σημαδούρα κάπως μαγικά τα ξέχασα όλα και άρχισα να προσπαθώ όλο και περισσότερο. Σημειωτέoν ότι ένας τρελός με ακολουθούσε πάνω-κάτω περπατώντας στην ακτή…η μεγαλύτερη ψυχολογική υποστήριξη που θα μπορούσα να είχα!

Τερμάτισα παρέα με έναν αθλητή των 3000 μέτρων όπου εκείνος συνέχισε για άλλες δυο στροφές. Η ανακοίνωση ότι ήμουν η πρώτη νικήτρια στα 1000μέτρα σε άντρες και γυναίκες ήταν κάτι που δεν περίμενα όπως και το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου που είχε έρθει να παρακολουθήσει τους αγώνες. Ειλικρινά συγκινητικό. Πραγματικά βγάζω το καπέλο σε όλους όσους συμμετείχαν. Πολύ περισσότερο στους αθλητές των 3000 μέτρων και κυρίως στον αθλητή που με ένα πόδι μόνο μας έδωσε μάθημα ζωής με τη συμμετοχή του .

Η πρώτη θέση λοιπόν στα 1000 μέτρα ήρθε για να μου δώσει το σύνθημα να επιστρέψω στις πισίνες και σίγουρα σε ένα χρόνο και στη Σέριφο. Κλείνω με ενα μεγάλο μπράβο σε όλους όσους έκαναν πραγματικότητα αυτό τον αγώνα. Μένουμε με τις πιο θετικές εντυπώσεις και περιμένουμε με μεγάλη χαρά το Serifos Sunset Race 2015.