4 Χριστουγεννιάτικες συμβουλές για να μην πάρεις ούτε γραμμάριο.

Family Christmas

4 Χριστουγεννιάτικες συμβουλές για να μην πάρεις ούτε γραμμάριο.

Έρχονται Χριστούγεννα, το κλίμα γίνεται εορταστικό και οι πειρασμοί αυξάνονται. Είναι μία περίοδος του χρόνου που χαλαρώνεις διατροφικά (και καλά κάνεις) αλλά θα πρέπει να βάλεις ένα μέτρο για να μην γυρίσεις από τις διακοπές και “τρέχεις” μέχρι το καλοκαίρι. Εφάρμοσε 4 εναλλακτικές Χριστουγεννιάτικες συμβουλές για να μπορέσεις να καυχιέσαι οτι την περίοδο των γιορτών δεν πήρες ούτε γραμμάριο.

Οι διακοπές δεν ξεκινάνε από την 1η Δεκεμβρίου.

Οι ονομαστικές γιορτές είναι όντως αρκετές από την αρχή του Δεκεμβρίου αλλά βάλε ένα πλάνο με γνώμονα τα αγαπημένα σου πρόσωπα και τις must do ατασθαλίες. Ζήσε 100% τις ημέρες εκείνες, ξέφυγε όσο θες αλλά για κάθε ημέρα που ξεφεύγεις οι επόμενες 3 θα είναι ημέρες πειθαρχίας και προσοχής. Το 1 προς 3 θα σου εξασφαλίσει οτι αν το κάνεις έξυπνα και χωρίς εκπτώσεις τόσο στην αμαρτία, όσο και στην πειθαρχία στο τέλος θα δεις τον δείκτη στη ζυγαριά να έχει πέσει.

Κάνε 11 ώρες απεργία πείνας, αλλά όχι δίψας.

Έχεις φάει τόσο πολύ που αντικειμενικά δεν χωράει άλλο. Λογικά είτε είναι αργά απόγευμα ή είναι βράδυ. Βάζεις ένα οριστικό τέλος στις επιπλέον θερμίδες και κοιτάς την ώρα. Θέτεις προσωπικό στόχο να ξαναφας οτιδήποτε σε 11 ώρες το νωρίτερο, ενώ το μόνο που δικαιούσαι να καταναλώνεις είναι νερό. Μετά τις 11 ώρες, ξεκινάς με 2 ποτήρια νερό και ακολουθείς τον παραπάνω κανόνα. Είσαι στην πρώτη από τις 3 ημέρες αποτοξίνωσης.

Ζύγισμα καθε ημέρα.

Αφού πέρασες την αρχική δύσκολη περίοδο, είσαι στην άδεια σου και στην καρδιά των Χριστουγέννων. Ξεκίνα κάθε πρωί να ελέγχεις το βάρος σου. Έχουμε αναφέρει οτι το βάρος αποτελεί μία ποσοτική πληροφορία του σώματος, η οποία δεν δίνει την συνολική εικόνα. Σε μικρές όμως κλειστές περιόδους (5-10 ημερών) πρακτικά δεν υπάρχει ιδιαίτερη μεταβολή στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του σώματός σου και άρα η ένδειξη στη ζυγαριά δίνει μία πραγματική αίσθηση μεταβολής. Ο καθημερινός έλεγχος για 5-10 ημέρες θα είναι το προσωπικό καρότο και μαστίγιο για να τρως λιγότερο ή περισσότερο αφού θα τσεκάρεις live το θερμιδικό ισοζύγιο.

Κατανάλωσε ομοιόμορφα τις θερμίδες την ημέρα του ρεβεγιόν.

Την ημέρα του ρεβεγιόν, κάνε οτι σου κατέβει, φάε όσο θες και πιες όσο θες αλλά προσπάθησε να καταναλώσεις ομοιόμορφα τις θερμίδες (φαγητό και ποτό) για όσο είσαι ξύπνιος. Αν το κάνεις αυτό είναι σίγουρο πώς θα φας λιγότερο τις “περίεργες” ώρες. Ξενύχτησε όσο περισσότερο μπορείς με χορό και όχι φαγητό. Πιες 2 ποτήρια νερού και ξάπλωσε και εφάρμοσε τον κανόνα των 11 ωρών.

Ανεξαρτήτως του τρόπου ζωής και των καθημερινών σου συνηθειών, εάν εφαρμόσεις τα παραπάνω απλά tips είναι σίγουρο πώς θα πετύχεις διατήρηση κιλών την περίοδο των Χριστουγέννων. Θα αισθανθείς την ικανοποίηση της γιορτινής διάθεσης αλλά ταυτόχρονα και την ικανοποίηση της αποτοξίνωσης μέσα στην ίδια την περίοδο. Εάν όχι πάντα υπάρχουν τρόποι να κάνουμε την ολική επαναφορά και μετά τις γιορτές.

Χρόνια πολλά.