Πήγαμε στο Coffee bike και μας άρεσε

1-Coffee bike_1

Πήγαμε στο Coffee bike και μας άρεσε…

Ήδη θα έχουν γραφτεί πολλά για το coffee bike και είμαι σίγουρος οτι θα γραφτούν και άλλα πολλά. Προσωπικά το έμαθα από το facebook από φίλους ποδηλάτες που έβγαλαν φωτογραφίες μετά από από προπόνηση. Στην αρχή δεν έδωσα πολύ σημασία αφού θεώρησα πώς είναι άλλο ένα καφέ που βάζει το θέμα “ποδήλατο” για να πουλήσει μερικούς καφέδες παραπάνω, αλλά μέσα σε λίγο καιρό πολλοί φίλοι αθλητές άρχιζαν να αναφέρονται με εγκωμιαστικά σχόλια για το ιδιότυπο αυτό καφέ. Πλέον οι ποδηλάτες (και όχι μόνο) έχουν το δικό τους μεταπροπονητικό στέκι.

Το Coffee bike βρίσκεται στο 19ο χιλιόμετρο της Λεωφόρου Μαραθώνος, στο ρεύμα προς Ραφήνα, στο ύψος του Πικερμίου. Η προπόνηση της Κυριακής σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε μετά από 4 περίπου ώρες να φτάσουμε στο καφέ να το γνωρίσουμε από κοντά. Η πρώτη εντύπωση είναι πώς τίποτα δεν σχεδιάστηκε στην τύχη και στο πόδι. Οι άνθρωποι ήξεραν τι εκαναν και αυτό είναι που μου άρεσε περισσότερο. Η αυθεντικότητα του χώρου για αυτό που θέλει να υποστηρίξει.

Coffee bike_2

Και δεν είναι τόσο το ντεκόρ (το οποίο τα σπάει) αλλά η ποικιλία των τροφών και των διατροφικών επιλογών που μπορεί να έχεις και υποστηρίζουν απόλυτα τον αθλητικό τρόπο ζωής. Superfoods, λαχανικά, φρούτα, vegeterian επιλογές, recovery γεύματα, ζεστές σούπες, κλασικά νεοϋορκέζικα bagel με σολωμό, γιαούρτι, ταχίνι, αβοκάντο, καρύδια…τι να πρωτοθυμηθώ. Ακόμα και κάτι περίεργα chips λαχανικών που πήρε το μάτι μου και θα τα δοκιμάσω την επόμενη φορά. Η προσωπική μου επιλογή είναι ο πάντα αγαπημένος μου καφές μαζί με μία μπάρα πρωτεϊνης μιας και η προπόνηση είχε τελειώσει.

Coffee bike_3

Το κερασάκι στην τούρτα είναι η τεχνική γωνιά, όπου μπορείς να επισκευάσεις, συντηρήσεις το ποδήλατο σου, είτε μόνος, είτε με βοήθεια τεχνικού. Ειδικά για τις ημέρες που τα καταστήματα είναι κλειστά αυτή η δυνατότητα μπορεί να σε σώσει κυριολεκτικά.

Οι τιμές καλές (προς φτηνές θα έλεγα) με δεδομένη την ιδιαιτερότητα των επιλογών, ενώ το bike friendly προσωπικό ανάλογα την ώρα που θα το επισκεφτείς αντιλαμβάνεται την διατροφική ανάγκη που χρειάζεσαι εκείνη τη στιγμή. To Coffee bike απευθύνεται σε όλους και όχι μόνο σε ποδηλάτες. Βρίσκεται έξω από την Αθήνα για να μπορέσει ο καφές να συνδυαστεί και με δραστηριότητα.

Coffee bike_5

Προτείνω να καβαλήσετε τώρα τα ποδήλατά σας και να κατηφορίσετε τη Μαραθώνος.