Επίσκεψη στη λίμνη Μαραθώνα

Marathon Lake_1

Επίσκεψη στη λίμνη Μαραθώνα.

Τον Μαραθώνα τον έχουμε αναφέρει ξανά στο άρθρο μας για την διαδρομή του κλασικού ή αυθεντικού πλέον αγώνα μαραθωνίου. Η σημερινή χάραξη ωστόσο αναφέρεται σε μία ποδηλατική διαδρομή η οποία φτάνει μέχρι το φράγμα και τη λίμνη Μαραθώνα και μας γνωρίζει την γύρω περιοχή η οποία είναι από τις πιο όμορφες και πάντα πράσινες για όλη την περίοδο του χρόνου.

Επίσκεψη στη λίμνη Μαραθώνα / Υψομετρικά και κλίσεις.

Το προφίλ της διαδρομής στην παρακάτω εικόνα.

Marathon lake

Επίσκεψη στη λίμνη Μαραθώνα / Χάρτης διαδρομής.

Αναλυτικά χαρακτηριστικά της διαδρομής με τον χάρτη στον παρακάτω σύνδεσμο. Μπορείτε να κάνετε extract τον χάρτη σε αρχείο gpx, tcx ή kml.

http://ridewithgps.com/routes/6663981

Ακολουθήσαμε μία κυκλική διαδρομή η οποία ξεκινάει από το κέντρο της Αθήνας με κατεύθυνση την Κηφισιά. Να αναφέρουμε στο σημείο αυτό πώς η διέλευση σε τόσο κεντρικές αρτηρίες όπως είναι η Κηφισίας θα πρέπει να γίνεται νωρίς το πρωί και όχι καθημερινές, Εναλλακτικά μπορούμε να κάνουμε μία πιο περιφερειακή διαδρομή από το Κατσιμίδι και από την γέφυρα της Βαρυμπόμπης να κατευθυνθούμε προς Εκάλη.

Στη διαδρομή που προτείνουμε, δεν παρεκλίνουμε καθόλου από την Κηφισίας (σταθερή ανηφόρα με κλίσεις 2-3%) και διασχίζουμε Ν.Ερυθραία, Εκάλη και Δροσιά. Ακολουθούμε την κεντρική αρτηρία η οποία μας οδηγεί προς Άνοιξη και Άγιο Στέφανο ενώ χρήζει ιδιαίτερης προσοχής το οδόστρωμα αφού σε αρκετά σημεία έχει κακοτεχνίες. Ακολουθούμε την ταμπέλα προς Μαραθώνα (στρίβουμε δεξιά) και μετά από 2-3km η φύση απλόχερα μας χαρίζει τις ομορφιές της.

Είμαστε περίπου στο 25ο χιλιόμετρο όπου συνεχίζουμε και ανεβαίνουμε σταθερά και σιγά σιγά αρχίζουμε να βλέπουμε πανοραμικά την θέα προς την λίμνη. Τα επόμενα χιλιόμετρα είναι μία διαρκής κατηφόρα μεχρι το φράγμα, ενώ προσέχουμε τις τελευταίες φουρκέτες πριν το φράγμα αφού ο δρόμος έχει νερό και υγρασία, ειδικά τις πολύ πρωϊνές ώρες. Μία στάση για τις απαραίτητες φωτογραφίες, ειδικά αν η επίσκεψη στη λίμνη Μαραθώνα γίνεται για πρώτη φορά. Ο δρόμος συνεχίζει κατηφορικός (με ελάχιστα ανηφορικά διαστήματα) και φτάνουμε στο χωριό Καλέντζι και μετά στον Μαραθώνα. Από κει και πέρα μέχρι και τη Ν.Μάκρη μας περιμένουν 15 χιλιόμετρα ευθείας και η διαδρομή ολοκληρώνεται με έναν ποδηλατικό ανηφορικό μαραθώνιο μέχρι την Αθήνα.

Η διαδρομή περνάει από πολλά κεντρικά σημεία και ο ανεφοδιασμός σε υγρά και φαγητό είναι ιδιαίτερα εύκολος ενώ για τους πιο μυημένους η διαδρομή βγαίνει χωρίς στάσεις μόνο με ένα παγούρι νερό. Το must της επιστροφής είναι μία επίσκεψη στο coffee bike για το recovery snack.

Καλή συνέχεια