Ποδηλασία στην Νοτιοανατολική Αττική

anabyssos

Ποδηλασία στην Νοτιοανατολική Αττική.

Η διαδρομή που θα παρουσιάσουμε αποτελεί μία μεγάλη κυκλική βόλτα που ξεκινάει από το κέντρο της Αθήνας, κατευθύνεται στα Ανατολικά προάστια της Αττικής και καταλήγει στο Νότιο κομμάτι του νομού. Μία προπονητική διαδρομή κυρίως για τις πρώτες περιόδους που επιδιώκουμε πολλά χιλιόμετρα στα πόδια μας σε αερόβιο ρυθμό, με λίγα υψομετρικά. Ιδανική και για συνθήκες προετοιμασίας σε εύκολο 200αρι brevet αφού το συνολικό μήκος της διαδρομής καλύπτει τα 2/3 μιας τέτοιας διοργάνωσης.

Ποδηλασία στην Νοτιοανατολική Αττική / Υψομετρικά και κλίσεις.

Το προφίλ της διαδρομής στην παρακάτω εικόνα.

Notioanatoliki attiki

Ποδηλασία στην Νοτιοανατολική Αττική / Χάρτης διαδρομής.

Αναλυτικά χαρακτηριστικά της διαδρομής με τον χάρτη στον παρακάτω σύνδεσμο. Μπορείτε να κάνετε extract τον χάρτη σε αρχείο gpx, tcx ή kml.

http://ridewithgps.com/routes/6765080

Όπως προαναφέραμε η διαδρομή θεωρείται εύκολη από υψομετρικά αλλά έχει ποικιλία χαρακτηριστικών, ώστε με τον κατάλληλο ρυθμό ανά εποχή να μπορεί να συνδυάζει πολλά είδη προπόνησης. Αντοχή, όγκο, δύναμη, εκρηκτικότητα, ξεχωριστά και όλα αυτά μαζί. Η έναρξη είναι αντικειμενικά εύκολη αφού μετά τη διασταύρωση του Σταυρού με κατεύθυνση προς Λαύριο ο δρόμος έχει μηδενικές και σε πολλά σημεία κατηφορικές κλίσεις. Περνάμε κατά σειρά τα Γλυκά Νερά και την Παιανία ενώ στην διχάλα μετά την Παιανία επιλέγουμε να πάμε δεξιά με κατεύθυνση προς Κορωπί.

Μία ευθεία 7 χιλιομέτρων μπορεί να μας δώσει ένα test στις ΤΤ δυνατότητές μας. Μετά το Κορωπί κατευθυνόμαστε προς Μαρκόπουλο και αφού συναντήσουμε την Λαυρίου στρίβουμε δεξιά. Το τελευταίο κομμάτι πολιτισμού είναι τα LIDL στο δεξί μας χέρι, οπότε φροντίζουμε για τα επόμενα 40 χιλιόμετρα να είμαστε αυτάρκεις σε τροφή. Υπάρχουν 2-3 βενζινάδικα φυσικά στα επόμενα χιλιόμετρα τα οποία είναι πλήρως εξοπλισμένα.

Τα πρώτα 7 χιλιόμετρα στη Λαυρίου θα μας φέρουν σε μία παρατεταμένης κλίσης ήπια ανηφόρα με την οποία θα κάνουμε το πρώτο ζέσταμα με στροφάρισμα και διατήρηση ρυθμού. Τα επόμενα 15 χιλιόμετρα θα συναντήσουμε ανοιχτό δρόμο κυρίως κατηφορικό όπου αν είμαστε σε γκρουπάκι έχουμε τη δυνατότητα με καλές και γρήγορες αλλαγές να κινηθούμε σταθερά πολύ γρήγορα με ταχύτητες κολλημένες στα 50km/h. Έχουμε σχεδόν διανύσει τα πρώτα 50 χιλιόμετρα και λίγο πριν το Λαύριο στρίβουμε δεξιά και ανηφορίζουμε προς Πλάκα.

Η Πλάκα αποτελεί μία εύκολη ανάβαση μήκους 5 χιλιομέτρων ιδανική για όλους τους τύπους προπόνησης σε ανηφόρα. Ακόμα και η μικρή κυκλική διαδρομή που καταλήγει στην Κερατέα και ξαναεπιστρέφει στην Πλάκα ενδείκνυται για προπόνηση σε υψηλές ταχύτητες και ένταση με ενδιάμεση ανηφόρα ώστε να πραγματοποιηθεί 2-3 ή περισσότερες φορές. Μετά την Πλάκα ουσιαστικά παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής. Θα συναντήσουμε 2 κεντρικές διασταυρώσεις και θα στρίψουμε αριστερά με κατεύθυνση Ανάβυσσο και θάλασσα.

Μετά την Ανάβυσσο, η διαδρομή είναι λίγο έως πολύ γνωστή. Παραλιακή με συνεχή πάνω/κάτω και ευθείες, κίνηση σε γκρουπ και Σαρωνίδα, Λαγονήσι, Βάρκιζα, Βουλιαγμένη, Βούλα και Γλυφάδα μας φέρνουν ολοένα πιο κοντά στον τερματισμό. Η κίνηση στην πόλη θα μας βοηθήσει για την σωστή αποθεραπεία πάνω στο ποδήλατο και ένα μεγάλο ride 135 χιλιομέτρων έχει ολοκληρωθεί.

Καλές βόλτες