Ασκήσεις για δυνατό κορμό

body training

Ασκήσεις για δυνατό κορμό.

Σε προηγούμενο άρθρο είχαμε γράψει για το πόσο σημαντικό είναι στον αθλητισμό αλλά και στην ευρύτερη ζωή μας να έχουμε πάντα ένα δυνατό και ισορροπημένο κορμό. Αναλύσαμε 3 ασκήσεις στήριξης ενώ το σημερινό άρθρο θα επεκταθεί λίγο περισσότερο στο ασκησεολόγιο για να αποκτήσουμε μεγαλύτερη γκάμα ασκήσεων που μπορούμε να εκτελέσουμε.

Boat Pose

boat pose

Καθόμαστε στο πάτωμα. Μαζεύουμε τα γόνατα και γέρνουμε ελαφρά προς τα πίσω ενώ χρησιμοποιούμε τα χέρια για βοήθεια στήριξης κάτω από τους γλουτούς.Εκπνέουμε και με αργές κινήσεις σηκώνουμε τα πόδια ενώ ταυτόχρονα γέρνουμε και άλλο πίσω μέχρι να βρούμε ισορροπία με τα κόκκαλα της λεκάνης. Τεντώνουμε τα πόδια με στόχο να σχηματίζουν γωνία 45 μοιρών με τον κορμό και απλώνουμε τα χέρια με κατεύθυνση προς τα εμπρός. Πιέζουμε την κοιλιά προκειμένου να διατηρήσουμε την ισορροπία μας. Κρατάμε 10-20 δευτερόλεπτα και επαναλαμβάνουμε την άσκηση.

Dead Bug

foam roller

Για αυτή την άσκηση θα χρειστούμε ένα foam roller το οποίο θα πρέπει και να τοποθετήσουμε κατά μήκος της σπονδυλικής μας στήλης. Αφήνουμε τους ώμους χαλαρούς πάνω στο roller και χρησιμοποιούμε τα χέρια για ισορροπία. Ανεβάζουμε τα πόδια ώστε να σχηματίσουν ορθή γωνία με τη κοιλιά και ταυτόχρονα λυγίζουμε τα γόνατα για να είναι παράλληλα με το έδαφος. Αρχικά ανασηκώνουμε ώμους και αυχένα και αργά τοποθετούμε τα χέρια μας με τους αγκώνες κλειστούς πάνω στα γόνατα. Σφίγγουμε, διατηρώντας ισορροπία και κρατάμε 10-20 δευτερόλεπτα και επαναλαμβάνουμε την άσκηση.

Abdominal Hip Lift

abdominal hip lift

Ξαπλώνουμε στο πάτωμα και τα χέρια τεντωμένα να κοιτάνε εμπρός. Σηκώνουμε παράλληλα τα πόδια και τεντωμένα προς τα επάνω με στόχο να σχηματίσουν κάθετη γωνία με τον κορμό. Πιέζουμε χέρια και ανασηκώνουμε την λεκάνη. Κρατάμε για λίγα δευτερόλεπτα και επιστρέφουμε αργά στην αρχική θέση. Εκτελούμε αρκετές φορές.

Καλές προπονήσεις