Πίτα φρούτου Citrus

fruit pie

Πίτα φρούτου Citrus.

Ένας πρωϊνός καφές σε ένα πολύ ωραίο και προσεγμένο καφέ της γειτονιάς μας έφερε μπροστά σε ένα ιδιαίτερο ελληνικό προϊόν το οποίο αμέσως μας τράβηξε την προσοχή. Πίτες φρούτου της εταιρείας Citrus-Chios. Η λέξη πίτα φρούτου είναι από μόνη της τόσο δυνατή που μας τράβηξε την περιέργεια. Άραγε τι είναι πίτα φρούτου; Δεν αργήσαμε να καταλάβουμε και το αποτέλεσμα ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητικό.

Πίτα φρούτου Citrus / Συστατικά και Γεύσεις.

Ιδιαίτερη και προσεγμένη συσκευασία για ένα snack το οποίο προσφέρει καλή ενέργεια χωρίς πολλές θερμίδες και αντικαθιστά με υγιεινό τρόπο ένα καθημερινό γλυκό. Ανάλογα την γεύση λοιπόν (εμείς δοκιμάσαμε φράουλα με καρύδι), το φρούτο υπερισχύει σε αναλογία 42% (φράουλα), ζάχαρη, νερό, αλεύρι σίτου, άμυλο, αλάτι, καρύδι και χυμό λεμονιού. Καθόλου συντηρητικά και καθόλου χρωστικές ουσίες.

Μείναμε τόσο ενθουσιασμένοι που αποφασίσαμε να κάνουμε ένα review του προϊόντος και είδαμε διαθέσιμες και τις υπόλοιπες γεύσεις και προϊόντα από το site της εταιρείας. Πίτα φρούτου με πορτοκάλι και σοκολάτα, κυδώνι με αμύγδαλο, κεράσι με καρύδι και δαμάσκηνο με μαστιχέλαιο Χίου είναι η γκάμα γεύσεων για τις πίτες φρούτων.

nutrition facts

Πίτα φρούτου Citrus / Διατροφικά στοιχεία.

Ένας υγιεινός συνδυασμός δεν θα μπορούσε να μη συνοδευτεί και από ανάλογα διατροφικά στοιχεία. Η κάθε πίτα ζυγίζει 70gr και αντίστοιχα μας προσφέρει.

  • Θερμίδες (πίτα φρούτου): 206 Kcal
  • Γραμμάρια πρωτεΐνης: 1gr
  • Γραμμάρια υδατάνθρακα: 63gr
  • Γραμμάρια λιπαρών: 2gr

Ελάχιστα λιπαρά ενώ προσφέρει καλές ενεργειακές θερμίδες σε υδατάνθρακα που το καθιστούν ιδανικό snack για δεκατιανό ή απογευματινό πριν την προπόνηση. Ιδιαίτερα ελαφρύ για το στομάχι και μπορούμε να το φάμε και μία ώρα νωρίτερα της προπόνησης χωρίς κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα.