Κύμη Tank Trail – Race report

Oi anabates tou kupellou

Κύμη Tank Trail race / report

Πρώτος αγώνας λοιπόν, στην Κύμη στο μονοπάτι Tank Trail. Η διαδρομή έχει τεχνικά περάσματα φυσικά εμπόδια και ξύλινες κατασκευές. Το μήκος της διαδρομής είναι περίπου 1500μ με υψομετρικά να ξεκινάνε απο τα 510 μέτρα για να πέσουν στα 225 μέτρα και να καταλήξει το μονοπάτι μέσα στην Κύμη απο την βοριοδυτική πλευρά της.

kimi

Τον ταχύτερο χρόνο στην διαδρομή τον έκανε ο Κώστας Ανδριώτης (2:28.586) σπαζοντας το προηγούμενο ρεκόρ του στα (2:44.872) το 2014. Οι εγγραφές ξεκίνησαν νωρίς το πρωί του Σαββάτου και συνεχίστηκαν μέχρι το πρωί της Κυριακής. Το Σάββατο μπορούσε κάθε αναβάτης να κάνει μια αναγνωριστική βόλτα με τα πόδια την διαδρομή έτσι ώστε να αποστηθίσει το line που θα έπαιρνε για τον αγώνα, όλα έδειχναν οτι το μονοπάτι θα είναι ετοιμο για την αυριανή μέρα.

Η σηματοδότηση της διαδρομής δεν ήταν πολύ καλή αλλά η παρουσία των εθελοντών και του ΕΚΑΒ ηταν αρκετή. Στον αγώνα αυτόν συμμετείχε και μια ομάδα απο την γειτονική μας Βουλγαρία με 16 αναβάτες που έδωσαν το παρόν, κάτι που δείχνει οτι υπάρχει εξέλιξη στο ελληνικό downhill.

Ο αγώνας είχε ξεκινήσει με τον καιρό να μην είναι και ο καλύτερος σύμμαχος, σταγόνες βροχής κάνουν την εμφάνισή τους αλλά μεχρι εκεί. Η πούδρα που υπήρχε σε συνδιασμό με τα brake bumps και το ψιλόβροχο απαιτούσε απο τους αγωνιζόμενους να ανεβάσουν τον πήχη. Ο κόσμος είναι διάσπαρτος στο μονοπάτι με τους περισσότερους να βρίσκονται στον “θάνατο” (σημείο της διαδρομής με μεγάλη κλίση και συνεχόμενα drops).

Κύμη Tank Trail / Αποτελέσματα.

Την έκπληξη έκανε ο Κώστας Ανδριώτης (2:28:586) με ένα all mountain ποδήλατο στην κατηγορία Elite κατακτώντας την πρώτη θέση με μόλις 40 χιλιοστά απο τον δεύτερο τον Γιάννη Ιωάννου (2:28:626), επίσης στην πολύτιμη θέση του βάθρου βρέθηκε ο Gatev Stivian (2:30:442) απο την ομάδα της Βουλγαρίας.

Στην κατηγόρια Junior ο 16χρόνος Νίκος Αρβανίτης (2:37:173) πήρε την πρώτη νίκη της καριέρας του και βγήκε 10ος στην γενική με πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Δεύτερος τερμάτισε ο Δημήτρης Μπαξεβάνος (2:41:749) και τρίτος ο τυχερός Παναγιώτης Καλλιγέρης με μια πολύ καλή εμφάνιση διαλέγοντας σωστά περάσματα, αποκλείοντας τον Βούλγαρο Liyan Podolinski και τον Γιάννη Χαλαρή.

Ο Noel Camateras (2:36:893) στην κατηγορία Master κέρδισε με διαφορά απο τον δευτερο Πάρη Αγορόπουλο (2:40:945) που άγγιξε τα 4 δευτερολεπτα, ακολουθόντας ο Άγγελος Αναγνώστου (2:43:285) παρά το λάθος του πριν το τερματισμό. Τέλος στην κατηγορία Women με μοναδική συμμετοχή την Μαυράκη Ειρήνη και χρόνο 3:24:953.

Σίγουρα ήταν ενα πολύ καλο ξεκίνημα για το φετινό πρωτάθλημα. Υπήρχαν νέα παιδιά και αρκετές συμμετοχές, πλούσιο θέαμα αλλά και τραυματισμοι, όχι κάτι το ανησυχητικο και να ευχηθούμε σε όλους ταχεία ανάρρωση μέχρι τον επόμενο αγώνα στις 3 Μαίου στο Marathon Complex εδώ στην Αθήνα.