Τρώμε 2000 θερμίδες χωρίς ζάχαρη

avocado snack

Τρώμε 2000 θερμίδες χωρίς ζάχαρη.

Στο προηγούμενο μας άρθρο μιλήσαμε γενικά για την διατροφή χωρίς ζάχαρη. Επίσης έχουμε γράψει αρκετά άρθρα που σχετίζονται τόσο με τις ποιοτικές τροφές, με τον ιδανικό τρόπο μαγειρικής, ενώ έχουμε δώσει και παραδείγματα συγκεκριμένα τόσο σε συνταγές αλλά και σε ημερήσια προγράμματα διατροφής. Ας πούμε οτι τα συγκεντρώνουμε όλα σε ένα με ένα εφικτό ημερήσιο πρόγραμμα που εστιάζει στα καλά λιπαρά, στην πρωτεϊνη αλλά και τον υδατάνθρακα με χαμηλά σάκχαρα για να έχουμε μία γεμάτη και ολόσωστη διατροφική καθημερινότητα. Θα συλλέξουμε 2000 θερμίδες χωρίς ζάχαρη και αυτό σκοπεύουμε να το κάνουμε 6 ημέρες την εβδομάδα. Θα παρουσιάσουμε δύο προτάσεις εύκολες και γρήγορες που ταιριάζουν και για να κουβαλήσουμε το φαγητό μας και στην εργασία.

Θερμίδες χωρίς ζάχαρη για πρωινό.

Οι επιλογές μας κυριολεκτικά είναι πάρα πολλές. Για το πρωινό θα χρειαστούμε tortilla ολικής άλεσης (διατίθεται σε όλα τα μεγάλα supermarket αλλά και σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα), φυστικοβούτυρο (30 – 40gr) και η δική μας πρόταση είναι το Calvé. Δυστυχώς σε αντίθεση με τα ελληνικά προϊόντα το συγκεκριμένο προϊόν είναι μακράν το ποιοτικότερο αφού δε περιέχει ζάχαρη και έχει ελάχιστη ποσότητα σακχάρων με τα περισσότερα αναλογικά καλά λιπαρά. Τέλος μέσα στη tortilla με το φυστικοβούτυρο μπορούμε να προσθέσουμε 5-10gr σπόρους chia και 10 – 15gr καρύδια ανάλατα άψητα.

Θερμίδες χωρίς ζάχαρη για δεκατιανό.

Για το δεκατιανό, η διαδικασία απλοποιείται. Όπως με την tortilla, επισκεπτόμαστε ένα μαγαζί με βιολογικά προϊόντα και αντικαθιστούμε το κλασικό ψωμί του τόστ με οργανικό ψωμί. Με αυτό το τρόπο εκμηδενίζουμε τα σάκχαρα ενώ εισάγουμε στο αίμα μας, ωφέλιμο υδατάνθρακα με καλά λιπαρά και χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Ένα αυγό ψημένο σε αντικολλητικό τηγάνι και fuantre γαλοπούλα (40-50gr).

Θα ακολουθήσει και δεύτερο άρθρο το οποίο θα ολοκληρώνει τη διατροφική ημέρα χωρίς ζάχαρη. Ο στόχος είναι να φτιάξουμε ένα ημερήσιο πρόγραμμα διατροφής που εκμηδενίζει την ορατή ζάχαρη ενώ περιορίζει σημαντικά την αόρατη “ζάχαρη”, τα σάκχαρα δηλαδή που υπάρχουν σε όλες τις τροφές και που χωρίς να το καταλαβαίνουμε καταναλώνουμε υπερβολικές ποσότητες καθημερινά.

Το επόμενο test είναι κατά την επίσκεψη σας σε μία αγορά τροφίμων, δείτε τις διατροφικές ταμπέλες απ’οτι συνήθως αγοράζετε και όπου βλέπετε να υπάρχει προσθήκη ζάχαρης, απλά αφήστε το στο ράφι.