Βαρκελώνη και ποδήλατο είναι το ίδιο

Βαρκελώνη και ποδήλατο είναι το ίδιο.

Στις δικές μας εικόνες και παραστάσεις αυτές οι δύο λέξεις, Βαρκελώνη και ποδήλατο αποτελούν συνώνυμες στην πλέον φιλική για το ποδήλατο Ευρωπαϊκή πόλη. Ένα παλαιότερο μας άρθρο σχετικά με την ποδηλασία στη κίνηση της πόλης, έχει ενδιαφέρον, όπως επίσης και για οι κλασικές πλέον δικαιολογίες γιατί να μην κάνεις ποδήλατο. Και αν όντως αυτά έχουν βάση στην αφιλόξενη για τους ποδηλάτες Αθήνα, τι θα λέγατε για την Βαρκελώνη;

Δεν θα αναλωθούμε τόσο σε λέξεις σε αυτό το άρθρο παρά σε εικόνες με απλή περιγραφή.

Στη La Rambla θα βρεις λύσεις για ενοικίαση ποδηλάτου σε καλές τιμές, από μερικές ώρες μέχρι ολόκληρη την ημέρα. Τα ποδήλατα κατά βάση είναι τύπου Ολλανδικά, με τρεις ταχύτητες αλλά αν το ψάξεις αρκετά μπορείς να βρεις και πιο custom λύσεις οι οποίες θα στοιχίσουν κάτι παραπάνω.

Βαρκελώνη και ποδήλατο. Νοικιάζοντας ποδήλατο από τη La Rambla

Η πόλη είναι ένας απέραντος ποδηλατόδρομος αφού το ποδήλατο όπως και άλλοι εναλλακτικοί τρόποι μετακίνησης προβάλλονται καθημερινά στη κουλτούρα του Ισπανού και βάζουν στο παιχνίδι και τον απλό τουρίστα που μπορεί να αισθάνεται έξω από τα νερά του. Ποδηλατόδρομοι, μεγάλα πεζοδρόμια, εννιαίο δίκτυο σε όλη τη πόλη, πάρκα και πράσινο, ψηλά δέντρα και μπόλικη σκιά, συνθέτουν έναν αστικό ποδηλατικό παράδεισο. Βαρκελώνη και ποδήλατο είναι το ίδιο.

Για τους δημότες, απλά υπάρχει απλωμένο ένα δίκτυο ποδηλάτων με πολλούς σταθμούς τοποθέτησης και παραλαβής που σέβονται οι πολίτες. Τα ποδήλατα αυτά έχουν το minimum από εξοπλισμό και στοχεύουν στην περαιτέρω εξάπλωση της ποδηλατικής κουλτούρας στη πόλη.

Βαρκελώνη και ποδήλατο

Βαρκελώνη και ποδήλατο

Τα λόγια τελικά περισσεύουν. Η δική μας βόλτα στη Βαρκελώνη είχε διάρκεια μόνο ένα Σαββατοκύριακο. Το ποδήλατο ως μέσο μας “έδωσε” τον χρόνο να διανύσουμε την πόλη και ταυτόχρονα να απολαύσουμε τις ομορφιές, τα πάρκα, τα αξιοθέατα, να δοκιμάσουμε γεύσεις και καφέ, να χορτάσουμε εικόνες.