Σολομός ψητός με πουρέ από φασόλια

Ψητός σολομός με πουρέ από φασόλια

Σολομός ψητός με πουρέ από φασόλια.

Η σημερινή μας συνταγή είναι αρκετά εύκολη και ιδιαίτερα γευστική. Θα στηριχτούμε στην κλασική μας επιλογή ψαριού που είναι ο σολομός και θα ετοιμάσουμε μία ιδιαίτερη συνοδευτική πρόταση που είναι ο πουρές από φασόλια. Το σημερινό μας πιάτο λοιπόν είναι, Σολομός ψητός με πουρέ από φασόλια.

Σολομός ψητός με πουρέ από φασόλια / Υλικά.

Για την συνταγή μας θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά:

  • Φασόλια (οποιαδήποτε ποικιλία μας ικανοποιεί και μας αρέσει γευστικά)
  • Φιλέτο σολωμού
  • Γάλα καρύδας
  • Λάδι καρύδας

Σολομός ψητός με πουρέ από φασόλια / Εκτέλεση συνταγής.

Για τον σολομό και το ψήσιμό του, δεν έχουμε να αναφέρουμε πολλά. Τοποθετούμε χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Ψήνουμε τον σολομό για 20-25 λεπτά της ώρας.

Για τον πουρέ από φασόλια, θα χρειαστεί να κάνουμε μία μικρή προεργασία από την προηγούμενη ημέρα. Τοποθετούμε τα φασόλια σε ένα κατσαρολάκι με νερό και τα αφήνουμε μέχρι να βράσουν. Τα κατεβάζουμε από τη “φωτιά” και αφήνουμε τα φασόλια όλη τη νύχτα για να μουλιάσουν. Την επόμενη ημέρα αφαιρούμε (με τα χέρια μας), τον (μαλακό) εξωτερικό φλοιό από τα φασόλια και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 45 – 60 λεπτά της ώρας.

Είμαστε σχεδόν έτοιμοι. Με ελάχιστο νερό, μία κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας και λίγο αλάτι αρχίζουμε και “χτυπάμε” σε ένα μίξερ τα φασόλια και προσθέτουμε σιγά σιγά γάλα καρύδας, μέχρι να αποκτήσει την υφή που επιθυμούμε. Σερβίρουμε τον πουρέ στην βάση του πιάτου και τοποθετούμε τον σολωμό.

Σολομός ψητός με πουρέ από φασόλια / Διατροφικά στοιχεία.

Η συγκεκριμένη συνταγή ενδείκνυται για ένα μεσημεριανό πιάτο. Η διατροφική ανάλυση θα γίνει για μία μερίδα φαγητού και περιλαμβάνει 180gr ψητό σολομό και 250gr πουρέ από φασόλια.

  • Θερμίδες (μερίδα): 650 Kcal
  • Γραμμάρια πρωτεΐνης: 56 gr
  • Γραμμάρια υδατάνθρακα: 34 gr εκ των οποίων σάκχαρα: 13 gr
  • Γραμμάρια λιπαρών: 33 gr

Καλή σας απόλαυση